- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești uriașe pentru pensionari! Poșta Română a anunțat că pensiile majorate vor ajunge mai devreme la seniori

04 Jan, 15:32 • Cornel Ghimeșan
Compania Naţională Poşta Română anunţă că joi începe distribuirea tuturor drepturilor sociale, cu o zi mai devreme faţă de termenul anunţat iniţial. Așadar pensiile majorate ajung mai devreme la beneficiari.
Vești uriașe pentru pensionari! Poșta Română a anunțat că pensiile majorate vor ajunge mai devreme la seniori

Compania Naţională Poşta Română anunţă că joi începe distribuirea tuturor drepturilor sociale, cu o zi mai devreme faţă de termenul anunţat iniţial. În luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poşta Română primeşte cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public.

Alte articole: 2023 anul apocalipsei economice! Dana Budeanu: „Doamna Meloni este pe coperta The Economist, asta înseamnă că trebuie să fim atenți la Italia”

Astfel, în luna ianuarie, faţă de lunile obişnuite, poştaşii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile.

„Mă bucur să pot anunţa că Poşta Română s-a mobilizat exemplar şi a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineaţă, la prima oră, poştaşii noştri să fie pe teren şi să distribuie pensiile cât mai repede. Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situaţie specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, potrivit comunicatului de presă al companiei.

Veşti bune pentru milioane de români la început de 2023. Bugetarii au revenit la serviciu de marţi, iar casele judeţene de pensii încep să facă primele plăţi în conturile pensionarilor. S-a început plata acestora şi a ajutoarelor sociale pentru luna ianuarie. Astfel, acestea au fost virate pe carduri.

„S-au făcut primele operațiuni, mâine ( marţi n.red.) vom face primele plăți către Poșta Română astfel încât  să fie virate pensiile către seniorii României”, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Pensiile în 2023

Pensiile românilor au crescut în 2023. Guvernanții au decis ca punctul de pensie să fie majorat cu 12,5%. Valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023. Impactul bugetar calculat pentru această majorare de pensii este de 13,4 miliarde de lei, a precizat ministrul Muncii.

Vești uriașe pentru pensionari! Poșta Română a anunțat că pensiile majorate vor ajunge mai devreme la seniori

Românii cu pensii mai mici de 1.500 de lei vor primi în 2023 un sprijin de 1.000 lei, care va fi acordat în două tranșe semestriale: 500 de lei în luna ianuarie, a doua tranșă, tot de 500 lei, în octombrie.

”Seniorii României cu pensii de 1.501 – 2.000 de lei vor avea un sprijin de 800 de lei, împărțit în două tranșe semestriale de câte 400 de lei. Impactul bugetar este de 860 milioane lei.

A treia categorie sunt seniorii României cu valoarea pensii între 2.001 – 3.000 de lei. Sprijinul este de 600 de lei, cu aceleași două tranșe, 300 de lei, respectiv 300 de lei. Impactul bugetar e de 710 milioane de lei”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Pe talonul de pensie din luna ianuarie 2023, pe lângă pensia majorată cu noua valoare a punctului de pensie, va apărea distinct şi acest ajutor financiar în sumă fixă. Poştaşul când va veni şi va achita pensia va da în luna ianuarie atât pensia, cât şi acest ajutor”, a explicat Daniel Baciu, preşedinte la Casa Naţională de Pensii Publice.

Citește și: Scenariul 2023 dezvăluit de Dana Budeanu: „Rusia poate să se supere şi pe ăştia care îi ajută şi îi spijină pe ucraineni”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult