- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu impresionant are un analist de procese financiare în România

11 Mar, 18:16 • Bumbeneci Diana
Un analist de procese financiare este destul de important în instituții, iar în România jobul este la mare căutare. Iată ce salariu are o astfel de persoană, dar și care sunt atribuțiile sale.
Ce salariu impresionant are un analist de procese financiare în România

Un analist de procese financiare câştigă între 900 şi 1.300 euro net pe lună. Deși pare un job ușor, acesta este plin de responsabilități, anunță BestJobs, citat de ZF.

Ce trebuie să facă un analist de procese financiare

În acest context, Ana Vişian, marketing manager, BestJobs vorbește despre principalele atribuții ale unui analist financiar.

„Responsabilităţile unui analist procese financiare diferă de la o companie la alta, în funcţie de domeniul de activitate şi de cerinţele din anunţul de angajare, cum ar fi o diplomă de licenţă în finanţe, economie sau într-un domeniu conex şi capacitatea de a recunoaşte implicaţiile financiare ale deciziilor şi strategiei de afaceri”, transmite Ana Vișan.

Un angajat pe poziţia de analist de procese financiare are un salariu care variază, în medie, între 900 şi 1.300 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Vezi și: Ce salariu are un agent de vânzări de servicii bancare

analist de procese financiare
analist de procese financiare

De la începutul anului, cele mai multe oferte de joburi au fost în vânzări, management, inginerie şi financiar/contabilitate, iar din numărul total de cereri 9% sunt în financiar/contabilitate, ceea ce confirmă interesul sporit pentru acest domeniu. Responsabilităţile unui analist procese financiare diferă de la o companie la alta, în funcţie de domeniul de activitate şi de cerinţele din anunţul de angajare, cum ar fi o diplomă de licenţă în finanţe, economie sau într-un domeniu conex şi capacitatea de a recunoaşte implicaţiile financiare ale deciziilor şi strategiei de afaceri.

Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în materie de procese OTC, ce au capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu şi abilitatea de a executa şi optimiza procese operaţionale. În prezent, regăsim cea mai mare densitate a ofertelor pentru astfel de poziţii în Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi oferta salarială medie este de 900-1.300 euro/lună”, spune Ana Vişian, marketing manager, BeBestJobs.

Există și foarte multe beneficii ale acestui loc de muncă. Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, abonament reţea clinici medicale private, prime de sărbători, cursuri şi traininguri, vouchere anuale de vacanţă.

La ora actuală, în România sunt 435 de posturi vacante pentru poziţia de analist de procese financiare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Mai poți citi: Sistemul românesc de pensii, nedrept pentru o parte dintre români. Un agricultor are o pensie egală cu venitul unui român care nu a muncit nici măcar o zi în viața sa

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult