- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu trebuie să ai pentru a obține un credit de 40.000 de euro, pe zece ani. Care este rata la BCR, BRD, ING sau CEC

06 Oct, 21:17 • Toma Anca
Ce salariu trebuie să ai pentru a obține un credit de 40.000 de euro. Fie că vrei să cumperi o casă, o mașină sau orice altceva, e bine să știi la ce să te aștepți. Ratele diferă de la bancă la bancă, la fel și pentru tipul de credit, fie că este nevoi personale sau ipotecar. Mai jos, ai condițiile pe care trebuie să le îndeplinești.
Ce salariu trebuie să ai pentru a obține un credit de 40.000 de euro, pe zece ani. Care este rata la BCR, BRD, ING sau CEC

Ce salariu trebuie să ai pentru a obține un credit de 40.000 de euro. Spre exemplu, trebuie să ai un anumit salariu pentru a solicita un credit de 40.000 de euro. În cazul împrumuturilor de nevoi personale, minimul solicitat va fi de 11.737 lei. În schimb, dacă dorești un credit ipotecar ar trebui să ai un venit de 2.798 lei.

Ce salariu trebuie să ai pentru a obține un credit de 40.000 de euro

Specialiștii au realizat simulări de calcul prin care vă pot înlătura dubiile. Se ia în calcul următoarea situație: un împrumut pentru următorii cinci ani, cu dobândă anuală fixă și salariile neîncasate la băncile analizate, luând în calcul valorile standard ale dobânzilor.

Citește și: Românii cu rate calculate pe baza IRCC vor ajunge să plătească la fel de mult ca la creditele bazate pe ROBOR

Credit ipotecar

Au fost efectuate mai multe simulări privind un împrumut ipotecar cu desfășurări pe 10, 20 și 30 ani cu dobândă variabilă și avans de 15 % (30000 lei). În urma analizei, specialiștii au constat că valoarea unei rate pentru un împrumut pe 10 ani va fi de:

BT: rată de 1.983 lei, salariu minim de 4.958 lei
ING: rată de 1.976 lei, salariu de 4.940 lei
Raiffeisen: rată de 2.338 lei, salariu de 5.845 lei
BRD: rată de 2.371 lei, salariu de 5.928 lei lei
CEC: rată de 2.336 lei, salariu de 5.840 lei
BCR: rată de 2.303 lei, salariu de 5.758 lei.

În concluzie, dacă vrem să apelăm la un credit ipotecar de 40.000 euro, atunci ar trebui să avem un salariu de minim 4.958 lei de lei. Cu cât valoarea de desfășurare a creditului este mai mare, cu atât veți avea nevoie de un salariu mai mic. Spre exemplu, dacă vreți să realizați un credit ipotecar în valoare de 40.000 de euro pentru următorii 30 de ani, atunci veți avea nevoie de un salariu de 2.798 lei.

Revolut se pregăteşte să intre pe piaţa creditelor imobiliare

Compania Revolut, care și-a dublat numărul de angajați, în 2022, ajungând la peste 6.000, are în plan să angajeze și în România. ”Pentru participanții la evenimentul RevDev sunt disponibile peste 60 poziții, atât în echipele tehnice, cât și în alte funcțiuni (financiar, credit, operațiuni, customer support, antifraudă, marketing & comunicare, recrutare)”, anunță Revolut care are deja 120 de angajați în țara noastră.

Revolut spune că participă la evenimente profesionale dedicate profesioniștilor în IT din mai multe țări, în principal pentru a se implica în comunitățile de specialitate din orașele cheie din Europa, unde Revolut are birouri.

Posturile vacante propuse profesioniștilor români sunt în principal în regimul de lucru de la distanță, iar angajații au oportunitatea de a lucra pentru proiecte globale, în echipe multinaționale, dezvoltând viitoarele produse și caracteristici Revolut, utilizate de peste 30 de milioane de clienți din întreaga lume.

Recent, compania a deschis și la nivel global poziții pentru un nou produs bancar care va fi dezvoltat în viitor – creditul ipotecar. Printre posturile disponibile inclusiv pentru profesioniștii din România figurează: manageri de produs (credit), manageri de credit ipotecar, manageri de conformitate, ingineri software, manageri de produse tehnice etc.

Cu ajutorul acestor profesioniști, Revolut își va continua misiunea de a pune la dispoziția clienților o super-aplicație capabilă să le ofere tot ceea ce ține de finanțele personale, inclusiv o ofertă de credite ipotecare. (Vezi AICI mai multe detalii)