- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se află, de fapt, în sacii misterioși din tramvaiele STB. Mulți nu știu la ce folosesc și cât de importanți sunt

22 Jan, 12:46 • Alexe Raluca
Mulți utilizatori ai transportului în comun au sesizat existența unor saci misterioși în mai toate tramvaiele STB. În mediul online este o adevărată dezbatere pe această temă, arătând cât de puțini sunt cei care nu cunosc utilitatea și importanța acestor saci.
Ce se află, de fapt, în sacii misterioși din tramvaiele STB. Mulți nu știu la ce folosesc și cât de importanți sunt

Mai mulți saci bizari le-au atras călătorilor STB atenția, astfel că a fost demarată o adevărată dezbatere pe baza acestui subiect în mediul online. B

Citește și: STB înlocuiește sistemul digital de plată. Plata cu cardul și aplicația InfoTB ar putea avea disfuncționalități

Ce se află, de fapt, în sacii misterioși din tramvaiele STB

Mulți călători bucureșteni au început să-și pună întrebări după ce au sesizat că în mai multe tramvaie se găsesc saci despre conținutul cărora nu se știe nimic. Până acum, oamenii s-au ferit să întrebe ce se află, de fapt, în sacii ciudați care se regăsesc în tramvaiele bucureștene începând cu acest an.

Un internaut, neînțelegând ce se află în acești saci, a postat pe Facebook o poză, la care a atașat întrebarea: „De ce multe tramvaie au acești saci?”. Și alți curioși au rezonat cu întrebarea.

„Am văzut și eu, dar niciodată nu am știut ce și pentru ce sunt! Poate ne răspunde cineva fără să facă mișto, e doar curiozitate!”, „De ce nu v-ați uitat ce conține?”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Misterul a fost elucidat de alți internauți puși în temă cu acest lucru. Așadar, în sacii misterioși amplasați în tramvaiele STB se află nisip. Acesta este necesar în timpul sezonului rece, când șinele pot îngheța sau umple cu zăpadă, fiind folosit de vatmani. Acest lucru are ca scop evitarea înghețului șinelor de tren, dar și evitarea derapajului mijlocului de transport în comun.

„În sacii ăia e nisip, le ajută la pornire și frânare… datorită sezonului și a clorurii de calciu cu care dau nenorociții ăștia pe stradă patinează foarte tare”, „Practic fără acel nisip în perioadele când este patinaj tramvaiul nu ar mai avea aderenta la accelerare/frânare. Sunt perioade în care tramvaiul urca foarte greu anumite rampe, poduri și se oprește la fel de greu, de aceea nu este recomandat sa execuți virajul la stanga în fata acestui vehicul”,

„Tramvaiele sunt dotate cu 4 nisipare (niște recipiente sau cutii) , care sunt amplasate 2 în față și 2 în spate sub anumite scaune, care sunt legate printr-o instalație electrică, la panoul de comandă al conducătorului de tramvai (bord) iar dl. conducător le acționează atunci când este mâzgă pe linie, printr-un buton care acționează nisiparele printr-un contact electric și curge nisipul pe linie, astfel ajutând ca roțile să nu mai patineze. Este ca atunci când este gheață și punem nisip să nu alunecăm și să cădem”, au explicat internauții.

Și în timp ce unii erau foarte interesați de subiect, alții erau puși pe glume. Internauții s-au întrecut în comentarii care mai de care mai amuzante.

„Praf de copt”, „Eiiiii na!!!! Trebuie greutatea necesară în tramvai, de altfel nu pleacă tramvaiul!!!!! Ce întrebare”, „Probabil un transport de Coca&Ina de prin Columbia ….”, „Aia nu sunt saci. E Iohannis cu Ciolacu care experimenteaza STB-ul”, „Acolo sunt locurile pentru pisici și conțin nisip in caz că le trece la wc”, „A se deschide doar daca intarziati la serviciu pe timp de iarna”, au fost doar câteva dintre glumele făcute de internauți.

Citește și: Controlorii STB pot aplica amenzi pentru mai multe contravenții, nu doar pentru lipsa titlului de călătorie

 

 

Tags: