- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

STB înlocuiește sistemul digital de plată. Plata cu cardul și aplicația InfoTB ar putea avea disfuncționalități

10 Jan, 18:32 • Fundeanu Madalina
Societatea de Transport Bucureşti (STB) înlocuiește sistemul digital de plată cu unul mai performant. În perioada 10 – 16 ianuarie, aplicaţia InfoTB si plăţile cu card bancar contactless la validatoarele din vehicule vor suferi disfuncţionalităţi.
STB înlocuiește sistemul digital de plată. Plata cu cardul și aplicația InfoTB ar putea avea disfuncționalități

Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) anunţă că, în intervalul 10 – 16 ianuarie, va fi îmbunătăţit sistemul digital de plată cu unul mai performant, iar în această perioadă, din cauza unor motive tehnice, aplicaţia InfoTB si plăţile cu card bancar contactless la validatoarele din vehicule vor suferi disfuncţionalităţi, potrivit informațiilor transmise de Economedia.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) înlocuiește sistemul digital de plată cu unul mai performant

„Îmbunătăţim sistemul digital de plată! Pentru a răspunde cerinţelor călătorilor, STB va aduce îmbunătăţiri sistemului de plată digitală. Astfel, în perioada 10 – 16 ianuarie 2024, înlocuim sistemul de comunicaţii cu altul mai performant.

În această perioadă, din motive tehnice aplicația InfoTB si plățile cu card bancar contactless la validatoarele din vehicule vor suferi disfuncționalități”, arată o postare de miercuri, pe pagina de Facebook a Societăţii de Transport Bucureşti.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate. Asigurăm călătorii ca personalul de control din teren va ţine cont de aceste disfuncţionalităţi ale sistemului de plată, în intervalul menţionat. Lucrăm, zi de zi, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului de transport public! Modern. Digital. Mai rapid. Acesta este noul STB!”, mai precizează sursa menţionată.

Te-ar putea interesa și: CFR anunță întârzieri la mai multe trenuri. Șinele de cale ferată sunt distruse de ger

STB
STB

La rândul său, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov le recomandă utilizatorilor mijloacelor de transport în comun metode alternative de plată a călătoriilor, precum cele prin cardurile ACTIV (nominal sau nenominal), Multiplu sau plata prin SMS, la numărul de telefon 7458. În plus, călătorii îşi vor putea achiziţiona titluri de călătorie şi prin aplicaţia mobilă 24Pay.

Cât sunt amenzile la STB

Este obligatoriu ca toți pasagerii să dețină un titlu de călătorie validat sau un document care confirmă dreptul la gratuitate, în lipsa cărora vor fi supuși unei amenzi. În 2023, există și alte situații care pot atrage sancțiuni.

Plata unui bilet asigură accesul la toate mijloacele de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov pentru o durată de 90 de minute. În cazul titlurilor de călătorie integrate cu metroul, acestea permit utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață și a metroului timp de 120 de minute.

Vezi și: Continuă lucrările pe lotul 4 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești. Constructorul austriac a finalizat 18% din primul tunel de pe o autostradă din România