- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu pensiile în decembrie. Simona Bucura Oprescu: „Niciunul dintre noi nu ne putem permite”

07 Dec, 23:58 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre plata pensiilor pe luna decembrie. Ce se va întâmpla cu veniturile pensionarilor.
Ce se întâmplă cu pensiile în decembrie. Simona Bucura Oprescu: „Niciunul dintre noi nu ne putem permite”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre plata pensiilor, a beneficiilor și prestațiilor sociale în luna decembrie. Oficialul a făcut noi precizări cu privire la plăți, mai ales pentru că românii știu că aceasta este o lună atipică față de celelalte luni ale anului, în contextul sărbătorilor de iarnă.

Simona Bucura Oprescu explică ce se întâmplă cu pensiile din decembrie

„Vreau să știe românii că toate pensiile, beneficiile și prestațiile sociale în luna decembrie vor fi primite la timp. Începând de luni, 4 decembrie, factorii poștali deja le plătesc pensiile celor care primesc pensiile prin factorii poștali, fiindcă noi ne-am asigurat, noi și colegii de la Casa Națională și casele teritoriale de pensii, că undeva în perioada între 20 și 27 noiembrie virăm banii către Poșta Română, astfel încât Poșta Română să îi poată duce pensionarilor.

Dincolo de mișcările de protest, acesta este un drept patrimonial al pensionarilor și niciunul dintre noi nu ne putem permite să punem în pericol banii pe care pensionarii îi merită”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Ai mai putea citi: Jobul de coordonator de curieri a cucerit românii. Cum să câștigi simplu 1000 de euro pe lună

Simona Bucura-Oprescu
Simona Bucura-Oprescu

Conturile bancare ale pensionarilor, alimentate ”ca de obicei”

În ceea ce îi privește pe pensionarii care își primesc pensiile în cont bancar, ministrul Muncii a afirmat că aceștia îi vor primi după data de 12 decembrie, ”ca de obicei”.

„După data de 8 decembrie, cei care primesc venituri de beneficii și prestații sociale, alocația, stimulentul de inserție pentru mame, venitul minim garantat – de la anul va fi venitul minim de incluziune – sunt beneficii și prestații sociale, peste 40 la număr, pe care le plătesc colegii noștri de la ANPIS-uri. De la ANPIS, prin agențiile județene pentru plăți și inspecție socială (n.r. AJPIS), vor ajunge și acestea, la timp, la beneficiari”, a mai declarat Simona Bucura-Oprescu, conform dcnews.ro.

Ai mai putea citi: Apare un nou tip de pensie! Cine sunt românii care vor primi și mai mulți bani în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult