- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se va întâmpla cu banii cash în România? PSD face anunțul de ultim moment: „Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash!”

06 Nov, 12:13 • Fundeanu Madalina
Reprezentanții Partidului Social Democrat au discutat despre situația banilor cash din România. Aceștia anunță că nu se pune problema ca banii cash să se elimine definitiv.
Ce se va întâmpla cu banii cash în România? PSD face anunțul de ultim moment: „Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash!”

Reprezentanții Partidului Social Democrat au avut o discuție importantă, astăzi, despre ce urmează să se întâmple cu banii cash în România, potrivit Antena 3 CNN.

Dispar sau nu banii cash în România? PSD face anunțul!

PSD precizează că banii cash nu vor dispărea din România. Oamenii pot primi salariile în numerar în continuare, au posibilitatea să strângă orice sume de bani cash își doresc, și pot primi în continuare astfel de bani din afara țării, fără a avea nicio obligație, spun reprezentanții Partidului Social Democrat.

În plus, comercianții care obligă românii la plata cu cardul încalcă legea și trebuie reclamați și amendați, au spus reprezentanții partidului în cadrul ședinței PSD, potrivit sursei citate.

Sursele amintite spun, de asemenea, că, în discuția de astăzi cu băncile, cu BNR și cu reprezentanții IMM-urilor vor fi căutate soluții astfel încât firmele mici românești dar și persoanele fizice să nu fie afectate în niciun fel.

Vineri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că urmează să convoace o ședință cu specialiștii în domeniul financiar în ceea ce privește acest subiect.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!

Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare online.

Citește și: Cine sunt românii care vor fi loviți de limitarea plăților cash. Andrei Caramitru: „Vreo câteva sute de mii, care urlă. Dacă își iau Mercedes și nu Lamborghini și dau mai puțin cash la amantă tot sunt ok la final”

plata cash
plata cash

Marcel Ciolacu a vorbit duminică, la Congresul reprezentanţilor comunităţilor rome, despre „o nouă minciună şi o nouă provocare, cea cu cash-ul”, folosind un joc de cuvinte pentru a ataca AUR, care a sustinut inclusiv că limitarea plăţilor în numerar este o chestiune de libertate, precum și organizarea unui referendum pe acest subiect, conform News.ro.

„E cineva de aici care nu are cash la el? Mariane, în ultimul timp nu au cash la ei?”, a întrebat Ciolacu, adresându-se lăutarului Marian Mexicanu, invitat la Congresul romilor.

„Credeţi că viitoarea conducere pe care o să o alegeţi nu o să aibă numerar în seara asta la ei? Că nu mai poţi să vinzi porcul, nu poţi să vinzi porcul, nu poţi să vinzi calul, nu poţi să cumperi calul, că-ţi trebuie certificat? Oameni buni, cui să mă adresez cel mai bine ce specialişti am eu mai buni decât dumneavoastră în aur?

Oameni buni, sunt o tinichea, haurul lor e o tinichea plină de minciuni. Reţineţi de la mine acest lucru! Nu au nicio treabă cu realitatea. Până şi eu, care nu mă pricep foarte bine, am râcâit pe bordură şi am văzut că e tinichea”, a menționat Ciolacu.

Vezi și: Groupama a preluat conducerea! Creșterea despăgubirilor plătite de asigurători este de peste 75%!