- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Groupama a preluat conducerea! Creșterea despăgubirilor plătite de asigurători este de peste 75%!

06 Nov, 09:55 • Oprea Alina
În S1/2023, despăgubiri plătite de asigurători pe zona asigurărilor generale au crescut cu 7%. Groupama este cel care a preluat conducerea topului despăgubirilor, fiind urmat de Allianz-Țiriac și Omniasig!
Groupama a preluat conducerea! Creșterea despăgubirilor plătite de asigurători este de peste 75%!

Asiguratorii care activează pe zona asigurărilor generale au rămas cu 4,4 mld. lei după plata despăgubirilor, sumă pe care a trebuir să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare și cheltuielile administrative. În comparație cu S1/2022, clasamentul este ocupat și de Garanta Asigurări, în timp e ABC Asigurări  iese din top 10 S1/2023.

Vezi mai multe despre: Asigurarea obligatorie pentru locuinţă se scumpeşte. Cât vor trebui să plătească românii ca să-şi asigure casele, începând din noiembrie

Groupama – Liderul întregii pieței a asiguratorilor

Au fost plătite despăgubiri în valoare de 3,15 mld. lei din partea asiguratorilor care activează pe zona asigurărilor generale în primul semestru (S1) din 2023, cu 7,08% mai mult față de perioada similară a anului trecut, rămânând la finalul lunii iunie 2023 cu 4,4 mld. lei după plata acestora. Această sumă a trebuit să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurarea și heltuielile amdinistrative , potrivit dateloor furnizate de ASF și Ziarul Financiar.

Groupama
Groupama

Liderul întregii piețe a asigurărilor este, la momentul actual, Groupama Asigurări, care a preluat conducerea și în contextul clasamentului celor ma mari companii de asigurări în funcție de despăgubirile plătite pe zona asigurărilor generale în S1/2023. În acest caz, a fost consemnat un avans consistent cu aproximativ 75,6%, față de S1/2022, până loa 737,4 mil. lei. La finalul lunii iunie a anului 2023, companiaa rămas cu o sumă de peste 1,2 mld. lei. Această sumă a trebui să fie gestionată în cazul acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare și cheltuielile administrative.

Topul companiilor în funcție de despăgubirile plătite!

Topul despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor generale în anul 2022 a fost condus de către Euroins, înainte de a urma falimentul produs la City Insurance. Clasamentul este urmat de Omniasig și Groupama.

Euroins este o companie care a rămas fără autorizație la data de 17 martie 203, iat pe data de 9 iunie 2023 a fost pronunțată decizia de a se deschide o procedură care să prevadă deschderea falimentului companiei. Aceasta ar fi plătit până la finalul anului 2022, despăgubiri în valoare de peste 1,6 mld. lei, cu 7,4% mai mult față de anul 2022. Euroins a ocupat prima poziție în topul celor 10 companii în funcție de despăgubirile plătite anul trecut, potriit altei surse specifice Ziarul Financiar.