- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se va întâmpla cu președintele Klaus Iohannis după finalul mandatului. Ciolacu: „Românii vor o voce puternică românească în structurile europene”

21 Feb, 19:30 • Fundeanu Madalina
S-a decis când se votează noul președinte! Se numără zilele până când Iohannis își încheie cel de-al doilea mandat. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost întrebați cum îl vor sprijini pe Klaus Iohannis după ce acesta va ieși din cursa pentru prezidențiale.
Ce se va întâmpla cu președintele Klaus Iohannis după finalul mandatului. Ciolacu: „Românii vor o voce puternică românească în structurile europene”

Reprezentanții PSD și PNL s-au întâlnit astăzi, de la ora 16.00, pentru a stabili strategia alegerilor din 2024. Au fost decise zilele în care se votează noul președinte! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost întrebați cum îl vor sprijini pe Klaus Iohannis după ce acesta va ieși din cursa pentru prezidențiale.

S-au decis zilele în care se votează noul președinte

„România este în direcția corectă, iar pentru a rămâne în această direcție trebuie o voință și o asumare corectă. S-a vorbit atunci de rotație, acum se va vorbi mai mult de calendarul electoral, dar eu am sentimentul că s-a ales bine.

De aceea am hotărât, în afară de comasare și alianță pentru lista de europarlamentare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale, primele date: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii septembrie, una dintre cele trei variante va fi aleasă, crede că cea de mijloc deoarece pe 15 încep elevii școala și nu vrem să încurcăm și data de 8 decembrie pentru alegerile finale.

Eu nu vreau să trăiesc într-o țară în care am găsit cu Sorin Grindeanu pereții cu cabluri scoase și agende aruncate. La peste 30 de ani de democrație trebuie să găsim respect între noi indiferent că suntem adversari politici. Am luat decizia corectă în ceea ce privește România.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: LIVE. Românii află oficial zilele în care vor avea loc alegerile din 2024. Cum va arăta lista candidaților

alegeri președinte
alegeri președinte

Se apropie finalul de mandat al Klaus Iohannis: la ce negocieri s-a ajuns după discuțiile legate de o funcție a președintelui?

Marcel Ciolacu: „Discuțiile au fost în interiorul celor două partide. Ca lumea să se prezinte cât mai mult la vot. Am fi avut o suprapunere cu alegerile generale. Erau trei duminici la rând: 1 era Ziua Națională, sambata era Sf Andrei. Luna decembrie este cea mai încărcată guvernamental și politic.

Am luat decizia de a nu bloca România și accesul românilor la vot să fie cât mai larg și cât mai clar pe fiecare rând de alegeri. Dacă doriți părerea mea, aș fi mândru ca și român ca președintele Iohannis să ocupe o funcție politică la nivel mare.

În această alianță sunt ferm convins că vom avea o listă comună la europarlamentare, pnl și psd vor merge și vor negocia o funcție cât mai importantă pentru România în Parlamentul European. Acestea sunt plusurile. Românii vor o voce puternică românească în structurile europene”.

Vezi și: PSD și PNL au votat comasarea alegerilor. A fost stabilit calendarul alegerilor