- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce spune Marcel Ciolacu, despre continuarea alianței PSD-PNL: ”În acest moment, nu văd o altă construcţie politică pentru 2025”

04 Mar, 22:28 • Adrian Popovici
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat luni seara că nu anticipează altă alianță politică pentru anul 2025 în afara celei între PSD și PNL. A subliniat că nici el, nici liderul liberal Nicolae Ciucă, nu vor lua decizii, ci este responsabilitatea românilor să decidă viitorul țării prin votul din acest an.
Ce spune Marcel Ciolacu, despre continuarea alianței PSD-PNL: ”În acest moment, nu văd o altă construcţie politică pentru 2025”

mierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat că nu concepe o altă alianță politică pentru anul 2025 în afară de cea între PSD și PNL. A subliniat că nici el, nici liderul liberal Nicolae Ciucă, nu vor dicta direcția, ci alegătorii români vor determina viitorul țării prin votul din acest an, transmite News.ro.

„Nu văd o altă construcţie politică, în acest moment, pentru anul 2025. E normal că sunt cele două partide mari care au fost rivale dintotdeuna în România. Partidul Social Democrat a luat decizia de a intra la guvernare atunci când toată lumea fugea de guvernare, atunci când toată lumea şi-ar fi dorit să rămână PNL singur la guvernare, poate guvern minoritar. Şi în acel moment era praf şi PNL, dar şi România, fiindcă ar fi fost un concurs de populism. Ne-am asumat acest lucru şi îmi pare bine că am făcut-o, am luat această decizie împreună cu colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro
Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunțul alegerilor 2024: „Avem un candidat comun”

Ce spune Marcel Ciolacu despre o viitoare coaliție de guvernare?

Marcel Ciolacu a subliniat că românii vor decide viitorul țării și că liderii coaliției de guvernare iau doar decizii politice.

„Nu eu hotărăsc, nu Nicolae Ciucă, nu partidele, noi luăm decizii politice. Vom vedea ce decid românii pe data de 9 iunie. Nu e nimic anticonstituţional, mai sunt 7 state care fac şi europarlamentarele şi alegerile locale, dimpotrivă, ştim cu toţii că la locale e cel mai mare număr de români care merg la vot, fiindcă îşi aleg gospodarul, direct”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că în perioada următoare, ambele partide de la guvernare vor trebui să le explice românilor proiectele lor politice. Acesta a caracterizat proiectul ca fiind poate inedit, dar corect politic. A adăugat că fiecare partid are dreptul să candideze la alegerile locale. În ceea ce privește stabilitatea României, Ciolacu a exprimat îndoieli în privința posibilității de a forma o altă majoritate politică, întrebând retoric cu cine ar putea coagula altă majoritate: PSD cu AUR sau PNL cu USR.

El a subliniat că PSD nu va colabora niciodată cu AUR, iar referitor la PNL, a ridicat întrebarea retorică dacă ar putea colabora cu persoane precum doamna Şoşoacă, exprimând o îngrijorare că acest lucru ar însemna o lipsă de responsabilitate față de țară. Ciolacu a insistat că decizia nu este a lor, ci a românilor prin votul lor. În final, a subliniat că PSD reprezintă un factor de stabilitate în ciuda crizei prin care trece Europa, menționând războiul din Ucraina.

„Românii vor trebui, în perioada următoare, ambele partide să  le explice proiectul politic. Este un proiect politic poate inedit, dar este un proiect poliic corect. Fiecare are dreptul să candideze la locale. Dacă dorim să continue această stabilitate a României, fiindcă eu nu văd cu cine, cu cine să creionăm altă majoritate. PSD să facă cu AUR? PNL să facă cu USR? Au fost la guvernare, noi nu o să facem niciodată cu AUR. Care e stabilitatea, că actorii politici au rămas aceeaşi pe scenă. Să fac cu doamna Şoşoacă? Ne batem joc de ţară. Dra nu decidem noi, decid românii prin votul lor. (…) Noi suntem factorul de stabilitate în cea mai mare criză pe care  o trece Ruropa, războiul din Ucraina”, a mai adăugat liderul PSD.

Citește și: Marcel Ciolacu, primele declarații oficiale privind alegerile 2024 și deciziile Guvernului privind pensiile și salariile românilor