- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai mare clădire de birouri din România a fost inaugurată la Iași. Investiția depășește 120 de milioane de euro

25 Apr, 19:58 • Constantin Cristina
Cea mai mare clădire de birouri din România, Palas Campus, a fost inaugurată marţi, la Iaşi. În clădirea în care omul de afaceri Iulian Dascălu a investit peste 120 de milioane de euro vor lucra 5.000 de oameni.
Cea mai mare clădire de birouri din România a fost inaugurată la Iași. Investiția depășește 120 de milioane de euro

Cea mai mare clădire de birouri din România a fost inaugurată la Iași. Clădirea care este situată în centrul municipiului Iași are o suprafață  închiriabilă de 60.000 mp și este compusă din şase corpuri cu înălţimea maximă de şase etaje, conectate la parter şi la primele trei etaje.

Citește și George Coposu nu și-a pierdut flerul pentru afaceri. A construit o clădire de birouri cu un credit uriaş la CEC Bank, iar ratele le plăteşte chiar cu banii băncii

Cea mai mare clădire de birouri din România a fost inaugurată la Iași

Investiția a fost demarată în anul anul 2020, pe o piaţă office în expectativă, din cauza pandemiei. În aceste momente, în Palas Campus activează compania Amazon, care are 2.000 de angajaţi, dar şi alte firme, printre care AMD, Microsoft, Hella şi Cognizant Softvision.

Pe lângă spațiile destinate birourilor, clădirea include restaurante, cafenele, un supermarket, o sală de fitness, un centru medical şi o zonă de servicii. Mai mult, la etajul patru sunt amenajate terase verzi, iar în subteran este o parcare cu 625 de locuri.

Clădirea a beneficiat în anul 2021 de primul credit verde acordat unei companii româneşti de către International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare de 72 milioane de euro.

La inaugurarea celei mai mari clădiri de birouri din România au participat premierul Nicolae Ciucă, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, precum şi alte oficialităţi locale.

„Este un proiect care, din punctul meu de vedere, este corelat foarte bine cu tot ceea ce noi am introdus pe lista de priorităţi a programului de guvernare. Faptul că aici s-a vorbit despre istoria Iaşiului, într-adevăr, Iaşiul are o istorie. Iaşiul a făcut istorie pentru România, Iaşiul, iată, are prezent şi ceea ce este cel mai important, Iaşiul are viitor, pentru că o asemenea investiţie trece dincolo de termen scurt. Este o investiţie pe termen lung ce va polariza energiile din Iaşi, dar cu certitudine va polariza voinţa, dorinţa şi potenţialul din întreaga regiune Moldova. (…) Este foarte important ca modelul, exemplul pe care Iaşiul îl dă astăzi, să se multiplice şi să aibă acea contribuţie pe care cetăţenii o aşteaptă, acea evoluţie în care noi, de la nivel central, investim foarte multă încredere şi ne asumăm responsabilitatea să sprijinim astfel de proiecte şi să asigurăm, pentru că vorbim de reducerea disparităţii, şanse egale tuturor cetăţenilor, la ceea ce înseamnă dezvoltare şi prosperitate”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Citește și Oracle România vrea să reducă o treime din suprafața sa de birouri. Cel puțin 1.400 de corporatiști vor pleca din Pipera