- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai mare clădire de birouri din România este la Iași! 13 companii și-au stabilit deja sediul la Palas Campus. „Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României! Se poate!”

26 Apr, 10:05 • Lupu Alexandra
A avut loc inaugurarea Palas Campus! Iată care sunt primele companii care s-au stabilit în cea mai mare clădire de birouri din România.
Cea mai mare clădire de birouri din România este la Iași! 13 companii și-au stabilit deja sediul la Palas Campus. „Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României! Se poate!”

Proiectul lui Iulian Dascălu a dat roade! Ultimele informații arată că a avut loc inaugurarea clădirii de birouri Palas Campus, la Iași, devenind cea mai mare din România la ora actuală. 13 multinaționale străine și chiar și românești și-au stabilit deja sediul la Palas Campus, din diverse domenii de muncă, informează zf.ro.

Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România

În urmă cu puțin timp, a avut loc inaugurarea Palas Campus, devenind cea mai mare clădire de birouri din România. Aceasta este la Iași, și așa cum arată ultimele informații, premierul Ciucă spune despre oraș că este un adevărat hub.

Palas Campus este deja ocupată de 13 companii din SUA, Germania, Franța, Norvegia, Elveția și România. Unele dintre societăți s-au instalat pentru prima oară în țară. În total, 5.000 de angajați lucrează la ora actuală.

Proiectul a fost dezvoltat de grupul Iulius. Suprafața totală este de 60.000 de metri pătrați, din care 54.000 sunt ocupate de birouri din IT și automotive. Din domeniile menționate fac parte cele mai multe multinaționale prezente în clădirea Palas Campus. Investiția este de peste 120 milioane de euro, iar la momentul actual, clădirea de birouri din Iași devine cea mai mare din România.

Vezi și: Radu Stoleriu, printre cei mai buni matematicieni din Europa. O nouă performanţă a elevului de aur din Iaşi

Palas Campus
Palas Campus

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți Iulian Dascălu (fondatorul Iulius Group), Nicolae Ciucă (premierul României), Kathleen Kavalec (ambasadoarea SUA în România), Andrei Muraru (ambasadorul României în SUA), Mihai Chirica (primarul din Iași), Costel Alexe (președintele Consiliului Județean Iași), Înaltpreasfinția Sa Teofan (Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei), Monsenior Petru Gherghel (Episcop emerit de Iași), Sebastian Burduja (ministrul digitalizării), Ligia Deca (ministrul educației) și Lucian Bode (ministrul afacerilor interne).

În declarațiile lor, premierul României spune despre Iași că a devenit un adevărat hub. Mai mult decât atât, ambasadorul României în SUA spune că doar în clădirea Palas Campus lucrează deja 10% din totalul angajaților companiilor americane din România. Andrei Muraru a spus cu încredere că „se poate!”.

„Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României! Se poate!

La Iaşi lucrează deja 10% din totalul angajaţilor companiilor americane din România”, a spus Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, prezent la inaugurare.

Citește și: Proiectul de 328 milioane de lei de la aeroportul din Iași prinde avans! Au fost scoase la concurs mai multe posturi pentru al doilea cel mai mare terminal din țară