- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Radu Stoleriu, printre cei mai buni matematicieni din Europa. O nouă performanţă a elevului de aur din Iaşi

25 Apr, 21:14 • Cornel Ghimeșan
Radu Stoleriu, elev din clasa a IX-a la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iaşi, a obținut premiul I și medalia de aur la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică, ediția 2022-2023, desfășurată la Craiova.
Radu Stoleriu, printre cei mai buni matematicieni din Europa. O nouă performanţă a elevului de aur din Iaşi

Radu Stoleriu, printre cei mai buni matematicieni din Europa. Elevul ieșean este printre cei mai buni din Europa la categoria sa de vârstă. „Subiectele au fost mai dificile ca de obicei. Este o performanță foarte frumoasă. Mă bucură și mă motivează”, a spus Radu Stoleriu, citat de Adevărul.

Radu Stoleriu, printre cei mai buni matematicieni din Europa

De-a lungul timpului, Radu Stoleriu a obținut premiul întâi și medalia de aur, cu punctaj maxim, la „European Mathematical Cup 2021”, şi a participat la Olimpiada Balcanică de Matematică din Sarajevo, Bosnia-Herțegovina.

„Printre nenumărate alte calități, întrunește două mari valori care i-au asigurat succesul pe parcursul anilor: capacitatea de muncă continuă, la cel mai înalt nivel, și o inteligență matematică ce vizează geniul. Pentru el, pasiunea pentru matematică a prins contur încă din clasele primare. Încă din clasa a IV-a, când a participat pentru prima dată la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică, rezultatele nu au ezitat să apară”, a declarat Cătălin Budeanu, profesorul lui Radu Stoleriu, pentru BZI.

Citeşte şi: Vești proaste pentru românii care vor să își cumpere o locuință. Presiunea pe prețurile apartamentelor se menține în trend ascendent. Reprezentant One United Properties: „Este clar că preţurile cresc”

„Pe lângă inteligență, el dispune de calități morale valoroase, este un copil curios, pasionat și dornic de a munci, ceea ce îi completează profilul de olimpic. Astfel, el este un exemplu pentru colegii săi mai mici de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, care împărtășesc ambiții și idealuri comune, de a ajunge la performanță olimpică”, a adăugat Cătălin Budeanu.

Citeşte şi: Incredibil! Petre Daea nu este de acord cu reducerea consumului de pesticide. „Nu putem fi de acord cu acest nivel de reducere”

„Este un pasiont de matematică. Este un maratonist de cursă lungă. Pasiunea pentru matematică se traduce în toate activitățile sale. O echipă de aur – Radu Stoleriu și Cătălin Budeanu – alături de familia care îl sprijină”, a declarat Mihaela Gotcu, directoarea Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult