- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai mare lanț hotelier la nivel mondial intră în România. În ce oraș va fi construit hotelul în care Ascott investește 22 milioane de euro

09 May, 14:53 • Lupu Alexandra
Ascott construiește un hotel de milioane de euro în România! Iată când încep construcțiile și în ce oraș se va afla unitatea de cazare.
Cel mai mare lanț hotelier la nivel mondial intră în România. În ce oraș va fi construit hotelul în care Ascott investește 22 milioane de euro

Ascott a anunțat oficial că deschide un hotel în România. Compania este una dintre cele mai mari la nivel mondial. Proiectul pe care îl pregătește pentru țara noastră se ridică la suma uriașă de 22 milioane de euro, spune profit.ro.

Unde construiește Ascott un hotel în România

Ascott este unul dintre cei mai mari operatori din domeniul hotelier la nivel mondial. Compania a anunțat oficial că bate palma cu România, în vederea construirii unui hotel de lux. Hotelul Central District – The Crest Collection va fi poziționat în Capitală și va avea 170 de camere, dar și un restaurant 360 de grade la etajul 14. Pe baza acordului de management, Ascott va opera brandul The Crest Collection pentru o perioadă inițială de 25 de ani.

Valoarea noului proiect se ridică la suma uriașă de 22 milioane de euro. Se estimează că în această toamnă se va începe construcția din București, iar deschiderea este preconizată pentru primul trimestru din 2026.

Grupul Ascott este prezent în Asia de Sud-Est în piețele principale, dar în același timp, compania continuă să se extindă pe piețe precum India, Vietnam, Europa, SUA și Australia. Lanțul unităților de cazare este deținut de CapitaLand Investments, cel mai mare REIT din Singapore și unul dintre cei mai mari din Asia Pacific.

Citește și despre: Un dezvoltator imobiliar român pregătește un proiect inovator în București. Valoarea investiției depășește suma de 120 milioane de euro

Hotel Ascott
Hotel Ascott

CapitaLand Investments deține active în valoare de peste 65 miliarde de dolari. Ascott este o companie din Singapore, care a crescut în timp și a devenit unul dintre cei mai importanți proprietari-operatori internaționali în domeniul unităților de cazare. Portofoliul companiei cuprinde hoteluri în peste 220 orașe din peste 40 țări din Asia-Pacific, Asia Centrală, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și SUA.

La ora actuală, Ascott are peste 94.00 de unități operaționale și peste 64.000 în curs de dezvoltare. Printre mărcile de apartamente cu servicii și hoteluri ale companiei se numără Ascott, Citadines, Oakwood, Quest, Iyf, Somerset, The Crest Collection, The Unlimited Collection, Fox, Harris, POP, Vertu și Yello.

Compania Ascott este deținută de CapitaLand Investment Limited, mai exact, de societatea care a dezvoltat primul serviced apartment de clasă internațională din Asia-Pacific. Deschiderea The Ascott Singapore a avut loc în 1984.

Vezi și: Proiect inedit în 2023. Un timișorean a ales să deschidă o afacere cu microplante într-o zonă cu mare potențial imobiliar din Timișoara. „Inițial, businessul a pornit pentru HoReCa”