- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai mare spital din județul Galați se confruntă cu o cruntă lipsă de sânge. Medicii trag semnale de alarmă „Tot amânăm la operat”

15 May, 23:00 • Constantin Cristina
Cel mai mare spital din județul Galați se luptă cu o criză acută de sânge, iar medicii sunt îngrijorați că nu mai pot intra în operații din cauza acestei lipse.
Cel mai mare spital din județul Galați se confruntă cu o cruntă lipsă de sânge. Medicii trag semnale de alarmă „Tot amânăm la operat”

Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei se confruntă cu o cruntă lipsă de sânge, iar stocul de urgență devine insuficient în cazul gestionării a mai multor accidente grave, a informat stiripesurse.ro.

Vezi și: Avortul a devenit un lux în România! Avalanșa prețurilor din spitalele de stat

Cel mai mare spital din județul Galați se confruntă cu o cruntă lipsă de sânge

Unul dintre medici trage un semnal de alarmă și avertizează că rezervele acoperă cu greu necesarul pentru intervențiile de urgență, iar la unele operații îndeamnă rudele pacienților să doneze sânge.

„Avem o groază de cazuri oncologice ce presupun intervenții majore, care necesită sigur transfuzii și pe care le tot amânăm la operat. De obicei se mobilizează familia și prietenii, mergând să doneze. Situația devine urâtă rău în cazul pacienților vârstnici, fără aparținători și la care prietenii sunt colegi de generație, neputând să mai doneze”, a explicat chirurgul Paul Ichim.

lipsă sânge spital
lipsă sânge spital

Medicul gălățean avertizează că în cazul unui accident colectiv, spitalul nu va face față solicitărilor.

„Mă gândesc cu groază cum ne-am descurca într-o situație de accident colectiv, de catastrofe naturale sau de alt fel, induse de oameni. Atunci ar fi chiar Dumnezeu cu milă, doar că Divinitatea ne-a lăsat o porunca, să ne iubim aproapele, iar donarea de sânge pentru semenii aflați în spitale, chiar este o dovadă de afecțiune. Fără intenția de a deveni patetic, se cere o mișcare de solidaritate, situație de acest gen n-am întâlnit până acum în practică mea medicală”, a precizat Paul Ichim.

Chirurgul gălățean își pune speranțele într-un proiect legislativ potrivit căruia persoanele care donează sânge de două ori într-un an au dreptul să parcheze gratuit în orice parcare publică din România.

Alte articole: Alexandru Rafila, mesaj important pentru toate spitalele din România! „Nu pot să o accept ca medicii să nu aibă unde să lucreze”