- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel puțin 30% dintre candidații alegerilor politice din România vor fi femei. Marcel Ciolacu a semnat amendamentele: „România are nevoie de expertiza femeilor”

09 May, 13:28 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu este pus pe treabă! Liderul PSD a semnat un amendament important astăzi.
Cel puțin 30% dintre candidații alegerilor politice din România vor fi femei. Marcel Ciolacu a semnat amendamentele: „România are nevoie de expertiza femeilor”

Marcel Ciolacu a anunțat în decursul zilei de astăzi, 9 mai, că a semnat amendamentele prin care se instituie obligativitatea ca pe listele pentru orice tip de alegeri din România să se regăsească cel puțin 30% femei. Din acest punct de vedere, liderul PSD susține că țara are nevoie de expertiza femeilor, relatează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu a semnat un amendament important

Amendamentul semnat de Marcel Ciolacu în decursul zilei de astăzi instituie obligativitatea ca pe listele pentru orice tip de alegeri din România să se regăsească 30% femei. Mai mult decât atât, ultimele informații arată că liderul PSD își dorește ca inclusiv în interiorul partidului să existe mai multe femei.

Marcel Ciolacu a anunțat că a semnat amendamentul prin intermediul unei postări, redactată pe pagina de Facebook. Liderul PSD a scris că România are nevoie de expertiza femeilor, dar mai ales, de prezența lor în eșaloanele tuturor puterilor de stat. În continuare, el i-a mulțumit Gabrielei Firea pentru energia de care dă dovadă atunci când promovează politici publice pentru femeile și familiile din România.

Citește și despre: Instituțiile publice sunt obligate să cumpere alimente românești de la producătorii locali în următorii 2 ani. Noua măsură a Guvernului pentru a reduce cheltuielile

„#Reprezentare echitabilă în funcțiile politice alese!

Am semnat, astăzi, de Ziua Europei, alături de toate doamnele deputat și senator din PSD amendamentele prin care devine obligatoriu ca, la toate tipurile de alegeri din România, MINIMUM 30% dintre #candidați să fie femei!

Amendamentele completează prevederile proiectului de lege privind instituirea unei cote de reprezentare de minimum 30% la alegerile locale și în conducerea corporativă a întreprinderilor publice.

#Romania are nevoie de expertiza femeilor prin prezența lor în eșaloanele tuturor puterilor din stat!

Îi mulțumesc în mod special și doamnei Gabriela Firea pentru tenacitatea și energia cu care promovează politici publice pentru femeile și familiile cu copii din România!”, scrie Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

La finalul acestei luni, Marcel Ciolacu va deveni noul premier al României, atunci când va avea loc rotativa guvernamentală. Ultimele informații arată că liderul PSD și-a luat deja mai multe angajamente în numele Guvernului, printre care investiții serioase în industria cinematografică din România, investiții destinate antreprenorilor români, dar în mod special, să introducă reforma pensiilor speciale, în cazul în care acest lucru nu se întâmplă deja până atunci. În privința acestui subiect, Marcel Ciolacu a declarat fără să stea prea mult pe gânduri că ori se implementează legea, ori el se va retrage, fără discuții.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ordonanța austerității a fost publicată! Guvernul a decis de unde se taie bani și reduce cu 50% personalul de la stat