- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai bine plătite domenii în România în 2023. Județele în care angajații câștigă cel mai mult

11 Mar, 23:10 • Lupu Alexandra
Un top al județelor din România în care se câștigă cel mai bine arată care sunt domeniile în care veniturile pot satisface pe oricine. Iată pe ce loc se situează Capitala și Clujul.
Cele mai bine plătite domenii în România în 2023. Județele în care angajații câștigă cel mai mult

În urmă cu scurt timp, a fost publicat un clasament care arată județele în care românii câștigă cei mai mulți bani, dar la fel de bine, domeniile în care veniturile sunt unele satisfăcătoare, susține spynews.ro. Topul este realizat în urma unei analize făcută la nivelul tuturor orașelor din România.

În ce județe se câștigă cel mai bine

În topul județelor în care veniturile sunt cele mai satisfăcătoare se situează Capitala, potrivit unei analize făcute de eJobs, urmată de Cluj și Timiș. Cele mai bine plătite domenii sunt IT, banking și management, așa cum se arată în raport. În București, media salariată a fost de 5.000 lei în 2023, comparativ cu cea înregistrată în 2022, de 4.500. Creșterea față de anul trecut este sesizată și în Cluj, care a ajuns acum la cifra 4.800 (4.100 în 2022). În acest an, media salarială în Timiș este de 4.700 lei, comparativ cu 4.000 în 2022. La fel de bine, cifrele din Brașov, Iași sau Ilfov erau de 4.000 în 2023, cu 15% mai mult decât la finalul lui 2022.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Informația momentului. Românii vor rămâne cu mai mulți bani din salariu! Guvernanții propun reducerea taxării pe muncă

IT-ul este domeniul care înregistrează cele mai mari venituri ale salariaților din România. Angajații în acest domeniu câștigă până la 7.020 lei pe lună. Media salarială pentru job-urile remote este de 5.000 lei, chiar dacă numărul lor este în scădere pe platforma menționată, față de anul trecut.

Clasamentul județelor care înregistrează cele mai mari câștiguri
Clasamentul județelor care înregistrează cele mai mari câștiguri

„IT-ul continuă să fie cel mai bine plătit domeniu din România, cu câștiguri medii nete de 7.020 de lei pe lună (versus 6.000 de lei în 2022)” afirmă Bogdan Badea, CEO eJobs.

„Vedem, de asemenea, o medie salarială de 5.000 de lei pentru joburile remote. Deși numărul lor în platformă este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, candidații mențin un interes crescut pentru acestea și aplică în consecință, motiv pentru care ele se pot transforma într-un avantaj competitiv pentru acei angajatori care au dificultăți în a găsi suficienți candidați în piață”, completează Badea.

Angajații în project management câștigă în jur de 6.000 lei pe lună, în timp ce cei din banking înregistrează venituri de până la 5.500. În același timp, salariații din telecomunicații ajung să câștige până la 5.000 lei.

Vezi și: Salarii în Poliție 2023. Ce salariu câștigă un polițist în România, în funcție de grad