- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Informația momentului. Românii vor rămâne cu mai mulți bani din salariu! Guvernanții propun reducerea taxării pe muncă

09 Mar, 17:57 • Lupu Alexandra
Vești excelente pentru români! Angajații vor rămâne cu mai mulți bani în buzunare de la salariu, după achitarea impozitelor de la stat. Guvernanții vor să scadă taxarea pe muncă.
Informația momentului. Românii vor rămâne cu mai mulți bani din salariu! Guvernanții propun reducerea taxării pe muncă

A fost anunțată cea mai așteptată veste de români! Guvernanții vor să scadă taxarea pe muncă, ceea ce înseamnă că angajații vor rămâne cu mai mulți bani din salariu, după plata impozitelor, susține antena3.ro.

Mai mulți bani pentru români

Guvernanții vor să scadă taxarea pe muncă, astfel, angajații vor beneficia de o sumă mai mare din salariul lor, după plata impozitelor. Surse guvernamentale confirmă că procedura este în analiză, iar decizia va fi dată ulterior, după ce coaliția se pune în acord, având în vedere că PNL și PSD nu susțin neapărat această măsură. Concret, există formule și propuneri diferite la nivelul reprezentanților. Dacă este acceptată, prevederea ar putea fi introdusă în noul program de guvernare, astfel, aceasta ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Citește și: Salarii în Poliție 2023. Ce salariu câștigă un polițist în România, în funcție de grad

Guvernanții au pe masă două variante pentru această situație. Prima se referă la reducerea taxării pe muncă, prin redresarea contribuției de sănătate, care este de 10% sau chiar și prin micșorarea celei de asigurări sociale, care este de 25%. Sursele guvernamentale relatează că reprezentanții ar alege mai degrabă modificarea contribuției la sănătate, pe care ar putea-o reduce cu maximum 5 procente pentru început. Aceștia nu rezonează cu ideea de a micșora impozitele CAS, având în vedere că în acest segment este deja înregistrat un deficit la pensii.

Anunțul așteptat de români. Vor rămâne cu mai mulți bani de la salariu
Anunțul așteptat de români. Vor rămâne cu mai mulți bani de la salariu

Ce se va întâmpla cu salariile românilor

Dacă reprezentanții decid să scadă contribuția la asigurările de sănătate cu 5 procente, acest lucru înseamnă că o persoană plătită cu salariul minim pe economie ar putea câștiga în jur de 140 lei. În acest moment, un salariat virează la bugetul de stat 280 lei pentru această taxă. Măsurile sunt încă discutate la ora actuală, coaliția de guvernare fiind preocupată de analizarea situației și de impactul bugetar care ar exista în cazul implementării acesteia. Pe măsură ce subiectul este dezbătut, este posibil să apară o ordonanță formulată în direcția menționată, sau mai mult de atât, un proiect de lege care duce la modificarea Codului Fiscal.

Vezi și: Adevărul despre salariul unui controlor STB. Cât câștigă peste 200 persoane angajate în această funcție