- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cerșetor cu telefon de ultimă generație, prins la Alba Iulia. Ce au descoperit polițiștii când i-au îndepărtat bandajul de la mână

16 Aug, 13:36 • Stefan Simion
Un tânăr care cerșea în Alba Iulia și care susținea că este rănit la o mână a fost ridicat din stradă de polițiști. Cerșetorul, care avea asupra sa un telefon în valoare de peste 1.000 de euro, mai fusese ridicat de pe stradă și în 2022.
Cerșetor cu telefon de ultimă generație, prins la Alba Iulia. Ce au descoperit polițiștii când i-au îndepărtat bandajul de la mână

Un cerșetor care făcea apel la mila trecătorilor din Alba Iulia nu a reușit să fie la fel de convingător și cu oamenii legii. Tânărul, originar din județul Hunedoara, a fost reperat în cursul zilei de luni, 14 august, în zona Parcului Unirii din oraș, de polițiștii locali. Deși a susținut în fața polițiștilor că a avut nevoie de îngrijiri medicale pe care le-a primit la Urgențe, la secția de poliție bărbatul a fost pus să-și dea bandajul jos. Nu mică le-a fost mirarea agenților că tânărul nu avea nicio rană.

Cerșetor cu telefon de peste 1.000 de euro, prins la Alba Iulia

Avea, în schimb, asupra sa un smartphone Samsung S23 Ultra, care valorează peste 5.000 de lei. De asemenea, bărbatul deținea mai multe mesaje scrise pe coli diferite: într-unul spunea că a crescut la o casă de copii din Sibiu, în altul, că a crescut la un orfelinat din Timișoara, iar într-un alt mesaj – că i-a fost distrusă casa într-un incendiu. Surse din Poliția Locala Alba Iulia au declarat, pentru alba24.ro, că tânărul ar fi câștigat peste 7000 de lei la un casino din oraș.

Citeste si O femeie care cerșea la semafoarele din București a primit șansa de a învăța o meserie, dar a refuzat și a plecat: „Banii îi ajută azi, mâine vor fi din nou în stradă”

Potrivit reprezentaților primăriei, acesta a mai fost prins și în 2022 la Alba Iulia. La acel moment, avea asupra sa 700 de lei.

Mai recent, în primăvara acestui an, a fost din nou ridicat de polițiștii locali, la acel moment având asupra sa doar aproximativ 150 de lei.

De data aceasta tânărul nu avea bani asupra sa, au mai precizat reprezentații primăriei din Alba Iulia.

Bărbatul ar putea face închisoare

Cerșetorul s-a ales cu o amendă usturătoare, iar pe olângă asta, s-ar putea alege și cu dosar penal. Potrivit Codului penal, „fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 ani”.

Citeste si Poliția avertizează: Atenție la femeile cu bebeluşi în braţe care cerşesc la semafor! Ce trucuri folosesc impostoarele

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult