- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O femeie care cerșea la semafoarele din București a primit șansa de a învăța o meserie, dar a refuzat și a plecat: „Banii îi ajută azi, mâine vor fi din nou în stradă”

22 Jul, 21:50 • Bocioacă Bianca
Proprietarul unei frizerii din București s-a oferit să o învețe meserie pe o femeie care cerșea la semafor, în mod gratuit, dar ea i-a făcut cu mâna și a mers la următoarea mașină.
O femeie care cerșea la semafoarele din București a primit șansa de a învăța o meserie, dar a refuzat și a plecat: „Banii îi ajută azi, mâine vor fi din nou în stradă”

Adrian Niculescu, speaker motivațional și frizer în București, a postat un clip video pe rețelele sociale în care a prezentat ce i s-a întâmplat în timp ce se afla la semafor, pe Facebook.

Acesta aștepta culoarea verde, dar, din senin, o femeie costumată în mim a apărut, sperând că va primi bani pentru costumație și prestație. Aceasta nu a folosit niciun cuvânt, folosind doar gesturi pentru a comunica.

Frizerul i-a propsu să vină cu el pe Șoseaua Ștefan cel Mare, acolo unde are firzeria, pentru a o învăța să tundă și pentru a-i găsi un job.

Citește și: Câți bani scot românii din buzunar pentru un metru pătrat al apartamentelor din Capitală. Prețurile din București scad comparativ cu cele ale orașelor mari din țară

„Sărut-mâna, dacă v-aș învăța meserie gratis, ca să nu mai stați aici, nu ar fi mai bine? Am aici școala, la Bucur Obor. Vă învăț gratis, nu trebuie să plătiți nimic”, i-a spus acesta femeii.

București, capitala cerșetorilor de culoarea roșie a semaforului

Femeia, văzând că șoferul nu îi dă nicun leu, a zâmbit, a făcut cu mâna și a plecat la următoarea mașină. Ulterior, frizerul le-a transmis oamenilor că, în loc să le ofere bani persoanelor care cerșesc, mai bine le oferă un loc de muncă.

„Dacă vrei să îi ajuți pe oamenii nevoiași, oferă-le o slujbă de unde își pot câștiga singuri pâinea. Banii îi ajută azi, iar mâine vor fi din nou în stradă. Suntem nepăsători. Trist!”, a mai spus Adrian Niculescu.

Videoclipul a fost vizionat de mii de internauți, unii dintre ei fiind de acord cu Adrian, spunând că, într-adevăr, multe persoane refuză să muncească pentru bani. Alții sunt de părere că ceea ce face doamna este artă stradală și că aduce zâmbete pe fața trecătorilor.

Citește și: La fiecare 10 secunde, românii își comandă o shaorma. Orașele în care s-a comandat cel mai mult preparatul. Bucureștiul este în top

„Exact, ai dreptate. Părea deranjată că i-ai propus un loc de muncă”/„Faptul că tu consideri că cerșește este ok, faptul că foarte multă altă lume consideră că nu cerșește și că este o formă de artă, este iarăși ok…ideea e să nu punem anumite etichete asupra cuiva prin prisma percepției personale. Ține-o pt tine. Este alegerea fiecăruia ce vrea sau îi place să facă. Peace!”/„Frate, asta nu cerșește… aduce un zâmbet pe fața omului. Nu ți-a băgat mâna în buzunar… Despre ce vorbim….. și afară sunt din ăștia începând din Italia până în Anglia… nu văd care e problema… Artă stradală..”.