- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cerșetoria, cea mai bine plătită „meserie” din România. Câți bani face un cerșetor într-o singură zi: „Lucrez 14 ore pe zi și nu câștig atât”

12 Mar, 11:03 • Bocioacă Bianca
Un videoclip cu un cerșetor care povestește nonșalant cât de bună e viața sa a devenit viral pe internet. Chiar dacă zilnic câștigă destul de mulți bani, nu este unul dintre cei mai „avuți” oameni ai străzii.
Cerșetoria, cea mai bine plătită „meserie” din România. Câți bani face un cerșetor într-o singură zi: „Lucrez 14 ore pe zi și nu câștig atât”

Cerșetoria este în continuare una dintre cele mai profitabile „meserii”. Chiar dacă lumea renunță încet-încet la cash, mulți împart puținul numerar pe care îl au cu cei pe care îi consideră nevoiași, astfel că la finalul zilei un cerșetor se alege cu câștiguri considerabile.

Un videoclip viral pe Tik Tok a împărțit internetul în două. În timp ce unii îi plâng de milă omului nevoiaș care spune că la finalul zilei se alege cu 3-400 de lei, alții spun că ei nu câștogă acești bani nici după 14 ore de muncă pe zi.

Citește și: Câți bani câștigă un șofer STB în 2024. Suma pe care o primește lunar este trecută în fluturașul de salariu

În videoclipul filmat într-un tren, cerșetorul spune că viața sa e bună și, deși face câteva sute pe zi, nu face parte dintre cei care câștigă sume mult mai mari.

@grauriii Conversație cu un cerșetor #foryou #foryoupage #fyp #viral #romania ♬ sunet original – Graurii

Un cerșetor câștigă mai bine decât un om de rând

Dialogul a fost filmat într-un tren, iar cerșetorul mai spune că cel mai fericit îl face biserica.

„Te duci la biserică să cerşeşti, nu?”, este el întrebat, la care răspunde: „Da. Ce vrei să fac? Mă duc la preot şi îi spun dă-mi şi mie un bănuţ. Ce vrei să fac?”.

Cei ce i-au ținut partea au venit cu replici de genul: „Este uşor de judecat, dar poate acest om, la vremea lui, a pus o cărămidă la temelia acestei ţări şi din păcate a ajuns unde este acum”.

Cei critici sunt de neînduplecat când vine vorba de suferința unui astfel de cerșetor. Un bărbat subliniază faptul că suma de 400 de lei reprezintă jumătate din salariul pe o lună pe care îl avea în urmă cu doi ani, când lucra part-time.

Citește și: Ce salariu are o femeie de serviciu în străinătate versus România. Unde se plătește mai bine

„Lucrez 14 ore pe zi şi nu câştig atât într-o zi”, spune un alt utilizator, în timp ce altul remarcă faptul că sunt mulţi cerşetori care refuză să primească mâncare, ei fiind interesaţi doar de bani.

Cerșetorii români nu sunt în siguranță, fiind amenințați de concurența străină. În zona Iașiului au apărut tot mai mulți cerșetori din Republica Moldova și Ucraina.

Câștigurile lor sunt semnificative. Un tânăr de 23 de ani din, din Rep. Moldova, mima un handicap locomotoriu, iar la percheziții polițiștii au constatat că acesta câștigase 1.000 de lei într-o singură zi, potrivit fanatik.ro.