- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR a lansat licitația pentru serviciile de creditare. BRD Groupe Generale și UniCredit Bank România au depus ofertele!

25 Oct, 13:36 • Oprea Alina
CFR Călători a lansat licitația pentru creditare, iar cele două bănci care au depus ofertele sunt UniCredit și BRD Groupe Generale
CFR a lansat licitația pentru serviciile de creditare. BRD Groupe Generale și UniCredit Bank România au depus ofertele!

A fost lansată o licitație de către CFR Călători pentru servicii de creditare, în sumă de 208,722 milioane de lei, iar banii vor urma să fie utilizați pentru refinanțarea unor împrumuturi care au scadență la data de 22 decembrie 2023 și care au fost utilizate pentru finanțarea capitalului circulant al transportului feroviar. Cele două bănci care a depus ofertele pentru această licitație sunt BRD Groupe Generale și UniCredit România, potrivit profit.ro.

Citește mai multe despre: Linia de tren Constanța-Mangalia în proces de modernizare. CFR Infrastructură a lansat licitația

CFR Călători
CFR Călători

CFR Călători, ajutor din partea a două bănci importante!

Băncile care au depus ofertele sunt cele menționate anterior, iar acestea fac parte din Top 10 cele mai bune bănci din România. Durata care a fost stabilită pentru creditare este de 12 luni, iar autoritatea contractantă a stabilit că va face plata dobânzilor de 20,329 milioane de lei. Linia de credit va fi garantată cu ipotecă cu bunurile CFR Călători.

Cea mai puternică fuziune!

Alpha Bank și UniCredit România vor fuziona împreună și vor crea una dintre cele mai puternice bănci din România. Aceasta va ocupa locul 3 ca și mărime din punct de vedere al activelor totale. Grupul Alpha va avea o participație de 9,9% din noua bancă.

„Alpha Services and Holdings SA, deţinător al Alpha Bank SA, şi UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA (UniCredit Bank Romania) şi Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internaţional. Conform termenilor agreaţi, Alpha Bank va deţine 9,9% din capitalul social al entităţii rezultate în urma fuziunii şi va rămâne implicată în aceasta prin mecanisme de guvernanţă corporativă, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administraţie.”, au anunțat ambele bănci, conform Digi24.

Conform anticipărilor, tranzacția va fi finalizată în anul 2024, pentru că este necesar ca procesul confirmatory due dilligence trebuie să fie parcurs, dar sunt necesare și obținerea aprobărilor statuare și a celor din partea tuturor autorităților de reglementare implicate.

„Tranzacţia va duce la crearea celei de-a treia bănci din piaţă din punct de vedere al activelor totale. Fuziunea va aduce la un loc două entităţii complementare, atât UniCredit Bank Romania cât şi Alpha Bank România având o poziţie solidă în segmentele de corporate şi de retail, şi în urma ei va rezulta o instituţie financiară puternică care va fi mai bine poziţionată pentru a-şi deservi clienţii şi pentru a crea noi oportunităţi de creştere pe piaţa românească.”, au adăugat băncile, potrivit sursei citate.

Citește mai ulte despre: CFR face anunțul de după 20 de ani! Trenurile revin în circulație pentru Gradiștea!