- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR alocă jumătate de miliard de lei, pentru modernizarea a șase gări, inclusiv pentru Gara de Nord. Ultima licitație lansată vizează gara din Pașcani

06 Jul, 21:24 • Stefan Simion
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. alocă 556,66 milioane de lei pentru modernizarea a șase gări,prin Programul Transporturi. Cele șase gări care vor fi modernizate sunt Gara de Nord (etapa I), Sinaia, Buşteni, Videle, Ploieşti Vest și Pașcani.
CFR alocă jumătate de miliard de lei, pentru modernizarea a șase gări, inclusiv pentru Gara de Nord. Ultima licitație lansată vizează gara din Pașcani

CFR S.A. a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare a staţiei Paşcani.  Este vorba despre o investiție  în valoare de 33,98 de milioane de lei, fără TVA. Aceasta este de-a șasea licitație care a fost lansată, după ce, pentru celelete cinci gări s-a ajuns în etapa evaluării ofertelor.

Citește și  Dezastrul găsit de ANPC după un control făcut la centrele de bătrâni din Ilfov. Unul dintre centre …

Ce obiective are CFR prin  lucrările de la gara Pașcani

CFR susține că lucrările care vor fi efectuate la gara din Pașcani vor duce la consolidarea celor trei corpuri de clădire, dar și înălțarea peronului și amenajarea unei treceri pietonale. Refacerea peronului din faţa clădirii de călători, care va avea o lungime de 250 de metri şi lăţime de 6 metri, inclusiv copertine pe zona centrală şi părţile laterale reprezintă o altă componentă a lucrărilor de la gara Pașcani.

”Modernizarea gării Paşcani include ample lucrări de reabilitare şi consolidare a celor trei corpuri ale clădirii (corp central şi două corpuri laterale), reorganizarea spaţiilor interioare, prin amenajarea zonelor aferente serviciilor destinate publicului călător, spaţii comerciale, spaţii de exploatare feroviară, precum şi a zonei exterioare care include înălţarea şi lărgirea peronului principal, amenajarea unei treceri pietonale, rampe şi benzi tactile pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem modern de informare a publicului călător şi amenajarea unei parcări în faţa gării”, se menționează în comunicatul celor de la CFR, conform Economica.net.

Citește și Ultima oră! România va deschide un centru de instruire a piloților ucraineni pe F-16. Decizia CSAT

Conform companiei, lucrările de la gara Pașcani au ca termen de finalizare o perioadă de 2 ani, iar garanția pentru investiția de 34 de milioane de lei va fi de cinci ani.

„Prin implementarea acestui important program de investiţii, staţia de cale ferată Paşcani va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuţi de standardele şi legislaţia europeană/internaţională în vigoare. Durata aferentă proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 25 de luni (șase luni pentru elaborarea proiectului, patru luni verificare şi aprobare documentaţii aferente proiectului tehnic, 18 de luni pentru execuţie, o lună pentru recepţia la finalizarea lucrărilor), iar perioada de garanţie a obiectivului este de 60 de luni”, a mai precizat CFR.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult