- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR Călători dă startul la angajări! Ce posturi sunt libere în București și ce condiții de pregătire sunt necesare

02 Aug, 08:58 • Constantin Cristina
Noi locuri de muncă sunt puse la dispoziție de către Compania Națională de Căi Ferate CFR, atât în București, cât și în Constanța și Brașov. Iată ce condiții minime de pregătire sunt necesare.
CFR Călători dă startul la angajări! Ce posturi sunt libere în București și ce condiții de pregătire sunt necesare

Compania Națională de Căi Ferate CFR caută oameni noi pe care să-i angajeze în București, Constanța și Brașov. Candidații trebuie să aibă o pregătire minimă pentru a fi admiși la concurs, potrivit wall-street.ro.

Citește și: Canicula afectează mersul trenurilor. 13 intervale de cale ferată sunt afectate. Anunțul făcut de CFR: „Temperatura la nivelul șinei ajunge la 50 de grade Celsius”

Noile locuri de muncă au fost făcut publice de către operatorul feroviar, care a colaborat cu Poșta Română și Romsilva. Este așteptat personal nou la SRTFC București, care să ocupe un post de mecanic instructor, având următoarele condiții minime de pregătire.

  • să aibă liceul absolvit
  • să aibă permis de mecanic de locomotivă/autorizare pentru conducerea fiecărui tip vehicul feroviar motor din parcul subunității, specificată în certificatul complementar;
  • să aibă autorizare pentru toate categoriile de conducere corespunzătoare subunității;
  • să aibă autorizare pentru conducerea trenurilor pe pante mari corespunzătoare secțiilor de remorcare aferente subunității.

CFR Călători dă startul la angajări! Ce posturi sunt libere în București și ce condiții de pregătire sunt necesare

Acest post presupune o vechime în domeniul feroviar de șase ani din care:

  • cinci ani efectiv lucrați că mecanic locomotivă – automotor I și II la remorcarea trenurilor de călători și la manevră, din care minimum 1 an la remorcarea trenurilor interregio în turnus combinat cu trenuri regio, acolo unde prestația subunității permite acest lucru
  • cinci ani efectiv lucrați la remorcarea trenurilor regio dacă prestația subunității nu cuprinde trenuri interregio

Pentru postul mecanic de locomotivă proveniți de la „CFR Marfă” SA sau alți OTF este nevoie de o vechime minimă de trei ani efectiv lucrați în remorcarea trenurilor directe de marfă și de 3 ani la remorcarea trenurilor de călători în funcție de cum permite prestația subunității.

CFR
CFR

Condiții admitere la concurs

Candidați din cadrul și din afara SNTFC „CFR Călători” SA, care îndeplinesc integral condițiile minime de pregătire și vechime în specialitate din anunț sunt eligibili pentru admiterea în concursul organizat de CFR, pentru acest post.

Acte necesare înscriere

  • Cerere de participare la concurs, avizată de directorul sucursalei;
  • Diplomă de liceu (original și copie);
  • Adeverință de vechime în specialitate;
  • Portofoliul profesional să conțină documentele specificate în anunț;
  • B.I. sau C.I. original și copie;
  • Certificat de naștere, original și copie

Tematica de concurs, bibliografie, dar și alte informații se pot obține de la Serviciul RUO din cadrul SRTFC București telefon C.F.R. 91/ 134509, 91/134511.

Termenul limită de depunere a dosarului este 18 august 2023, la ora 12:00. Data și ora concursului pentru candidații care sunt declarați admiși este 22 august 2023, ora 10:00.

În Capitală, CFR mai scoate la concurs și un post de mecanic de locomotivă – automotor debutant. Pentru acest post, dosarele se pot trimite până pe 18 august 2023, iar concursul se va susține pe data de 21 august 2023 la ora 10:00.

Alte articole: CFR Grivița schimbă macazul. Compania scoate la vânzare un teren de 3 hectare și construcţii de 17.500 mp din Capitală