- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR Călători operează 48 de curse tur-retur. Traficul de pasageri a crescut cu peste 30% în 2023

10 Mar, 22:12 • Fundeanu Madalina
CFR Călători operează în total un număr de 48 de curse tur-retur. Linia de tren care leagă Gara de Nord de aeroportul internaţional Henri Coandă a ajuns anul trecut la 1,2 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă 8% din traficul de pe Otopeni.
CFR Călători operează 48 de curse tur-retur. Traficul de pasageri a crescut cu peste 30% în 2023

CFR Călători operează în total un număr de 48 de curse tur-retur. Traficul de pasageri a crescut cu peste 30% anul trecut, conform informațiilor prezentate de Ziarul Financiar.

CFR Călători: Traficul de pasageri a crescut cu peste 30% anul trecut

Transferoviar Călători, care operează o treime din curse, anunță că s-a ajuns anul trecut la 358.513 pasageri pe această linie, plus 71%. Pe de altă parte Autoritatea pentru Reformă Feroviară: Numărul de călători a fost de 1,24 milioane anul trecut.

Ruta feroviară Gara de Nord – aeroportul interna­ţio­nal Henri Coandă, în care s-au investit 120 de milioane de euro, a ajuns anul trecut la un trafic de 1,24 milioane de pasageri, faţă de 700.000 de pasageri anul anterior. Altfel spus, această rută a atras doar 8% din numărul total de pasageri care au ajuns pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, potenţialul liniei fero­viare fiind mult mai mare. Anul trecut, ae­ro­portul din Otopeni a ajuns la 14,6 mili­oane de pasageri, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice.

„Vrem să scădem timpul de parcurs şi ritmicitatea curselor de la 40 de minute la jumătate de oră. Traficul pe această rută a ajuns la peste un milion de pasageri anul trecut şi vrem să atra­gem trafic şi din jurul Bucu­reştiului, din Buftea, Fundulea, Giurgiu“, a spus pentru sursa citată Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Citește și: CFR infrastructură promite că trenurile de pe linia București-Craiova vor circula cu 120 km/h în următorii ani. De unde vin banii pentru acest proiect

CFR Călători
CFR Călători

Mai exact, traficul tur-retur a fost de 1,24 milioane de călători, potrivit datelor transmise către ZF de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

Cât costă biletul de tren pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur

Tariful unui bilet, în orice direcție, este de 1,20 euro + TVA, la care se adaugă și costul SMS-ului trimis la 7458: 0,05 Euro + TVA în Orange și Telekom, gratuit în Vodafone și Digi, susține CFR Călători.

„Prin transmiterea unui SMS se poate cumpăra titlul de călătorie pentru o singură persoană, (bilet întreg). În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, la accesarea căruia se va deschide codul QR pentru verificare. La verificarea titlurilor de călătorie de către personalul feroviar, este obligatorie prezentarea mesajului SMS cu codul QR în vederea verificării titlului de călătorie SMS, a perioadei de valabilitate și a statusului (valabil sau expirat)”, se arată într-un comunicat.

Vezi și: Descoperă Europa la preţ redus. Ofertă specială de la CFR Călători