- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Sfânta Maria! Reprezentanții companiei au făcut anunțul

11 Aug, 21:07 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru românii care merg în minivacanța de Sfânta Maria cu trenul! CFR Călători a anunțat că în zilele cu trafic crescut din minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la dispoziţia publicului călător va fi pusă întreaga capacitate de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii către destinaţiile dorite.
CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Sfânta Maria! Reprezentanții companiei au făcut anunțul

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Sfânta Maria! Astfel, pe data de 15 august, pentru ca pelerinii să ajungă la slujbele de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, cele mai solicitate trenuri care circulă pe distanţa Cluj Napoca – Gherla – Dej Călători şi retur, precum şi cele cu destinaţia Cluj Napoca dinspre/spre Moldova şi Banat vor fi suplimentate cu vagoane în funcţie de disponibilităţile parcului de material rulant pentru preluarea fluxulului de călători spre/dinspre Mănăstirea Nicula aflată lângă Gherla, anunță reprezentanții CFR.

Citește și CFR Grivița schimbă macazul. Compania scoate la vânzare un teren de 3 hectare și construcţii de 17.500 mp din Capitală

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Sfânta Maria

Totodată, anumite trenuri care circulă pe liniile spre Putna şi Cacica, vor fi suplimentate cu automotoare/ vagoane, pentru transportul pelerinilor la centrele de pelerinaj. Din 15 august, trenurile de pe ruta Suceava – Putna şi retur vor fi formate din automotoare Desiro, scrie mediafax.ro.

Mai mult, pentru aceeaşi perioadă se are în vedere, în funcţie de parcul disponibil şi solicitările de trafic, suplimentarea cu vagoane a Trenurilor Soarelui, pentru ca turiştii care ajung pe litoral să se poată bucura de serbările organizate pentru Ziua Marinei Române.

Reprezentanții CFR Călători recomandă pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor din graficul unei zile de circulaţie pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri sau pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute generate de epuizarea locurilor.

CFR Călători a anunțat că face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs, dau asigurări reprezentanții companiei feroviare. Cu toate acestea, pot aparea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali, transmite compania, într-un comunicat de presă.

Citește și CFR Călători dă startul la angajări! Ce posturi sunt libere în București și ce condiții de pregătire sunt necesare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult