- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR semnează un contract uriaș! Compania încasează 82,13 milioane lei reînnoirea suprastructurii feroviare. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

30 Mar, 14:26 • Lupu Alexandra
Sorin Grindeanu confirmă semnarea unui contract puternic! CFR SA a finalizat prima înțelegere pentru reînnoirea suprastructurii feroviare.
CFR semnează un contract uriaș! Compania încasează 82,13 milioane lei reînnoirea suprastructurii feroviare. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

CFR SA semnează un contract uriaș! Primele informații arată că PNRR va finanța lucrările pentru reînnoirea suprastructurii feroviare, așa cum relatează ministrul Transportorilor Sorin Grindeanu pe pagina lui de Facebook.

CFR SA, contract de 82,13 milioane lei

Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina personală de Facebook că PNRR va finanța reînnoirea suprastructurii feroviare. Înțelegerea este una importantă pentru companie, având în vedere că vizează lucrările a 21 de kilometri de cale ferată. Primele informații transmise arată că înțelegerea se ridică la valoarea incredibilă de 82,13 milioane lei.

Calea ferată vizată de aceste lucrări este între stațiile Călinești – Golești – Pitești. În cadrul contractului s-a stipulat că vor fi executate lucrări de înlocuire treptată a elementelor suprastructurii căii de pe intervalul Călinești – Golești, între kilometrul 95 și 107,57. Mai mult decât atât, la nivelul liniilor 1a, 1b, 5 și 6 din stația din Golești vor fi reabilitate șina, aparatele de cale și piesele specifice.

Vezi și: Sorin Grindeanu a anunțat noi finanțări pentru zona feroviară, în urma celor două accidente produse la CFR

La fel de bine, în aceeași zonă se vor executa lucrări la nivelul cupoanelor de tranziție, traverselor normale și speciale de lemn, contrașine pod, paletaj metalic, dale elastice, material mărunt, realizarea căii fără joante, ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse de beton complet echipate și piatră spartă. Mai mult decât atât, Sorin Grindeanu a precizat că vor exista lucrări și pe intervalul Chitila – Golești, pe o lungime totală de 196.7 kilometri.

Pentru cele două loturi licitate de SRCF București, valoarea totală a contractului este estimată la 663.6 milioane de lei (fără TVA). În final, ministrul Transporturilor a menționat că ofertele depuse vor intra în etapa de evaluare.

CFR SA obține un contract de 82,13 milioane lei
CFR SA obține un contract de 82,13 milioane lei

„CFR SA a semnat astăzi primul contract de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanțat din PNRR!

Contractul semnat de Sucursala Regională CF Craiova are o valoare de 82,13 milioane lei (fără TVA) și vizează reînnoirea a 21 de km de cale ferată între stațiile Călinești – Golești – Pitești.

În cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe intervalul Călinești-Golești între km 95 și km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești:

– șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale,

– cupoane de tranziție, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale si poduri)

– contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri

– traverse de beton complet echipate

– dale elastice pentru treceri la nivel

– material mărunt, piatră spartă

– realizarea căii fără joante

Lucrările de reînnoire se vor executa și pe intervalul CF Chitila-Golești, pe o lungime totală de 196,7 km, în cadrul celor 2 loturi licitate de SRCF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane de lei (fără TVA).

În prezent procedurile se află în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse”, relatează Sorin Grindeanu pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Se fac angajări în toată țara. Posturile scoase la concurs de CFR SA și CFR Călători