- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cinci magazine au fost închise după ce au încercat să fenteze un control ANPC. Ce au găsit neregulă comisarii?

05 Apr, 10:17 • Constantin Cristina
Cinci magazine din Cluj-Napoca au fost sigilate, marți, după ce au încercat să împiedice un control ANPC. Comisarii au desfășurat o acțiune de control la 34 de operatori economici din piață.
Cinci magazine au fost închise după ce au încercat să fenteze un control ANPC. Ce au găsit neregulă comisarii?

Potrivit unui comunicat ANPC, cinci magazine au fost închise, după ce au încercat să fraudeze o acțiune de control. Comisarii au pornit un control în piața Mărăști din Cluj-Napoca pentru 34 de operatori economici, însă cinci au încercat să scape de verificări, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: Inuman! Cum sunt tratați vârstnicii în centrele de îngrijire din România. ANPC a descoperit o mulțime de nereguli după 605 de controale efectuate

Cinci magazine au fost închise după ce au încercat fenteze un control ANPC

În urma faptelor, oficialii au propus sigilarea magazinelor pe o perioadă de 6-12 luni, în cazul unui magazin chinezesc și un operator economic care vindea textile contrafăcute, descoperindu-se că s-a tot repetat acest lucru.

„În cazul a 5 operatori economici care au închis magazinele, pentru împiedicarea controlului, s-a dispus sigilarea acestora”, transmite ANPC, potrivit Mediafax.

control ANPC
control ANPC

Mai mult, comisarii au pus oprire temporară pentru prestarea serviciilor, în cazul a 18 operatori economici, pentru prestarea serviciilor.

Printre neregulile identificate se numără:

  • comercializarea unor produse și preparate expirate,
  • vânzarea unor produse fără elemente de identificare-caracterizare,
  • folosirea unor vitrine neigienizate, pentru depozitarea produselor, cu praf în exces, rugină,
  • depozitarea direct pe paviment a produselor de panificație,
  • comercializarea unor ouă fără a avea precizată data limită de consum,
  • comercializarea unor legume și fructe din import, în zona producătorilor locali.

În urma verificărilor, au fost constatate că la vânzare erau jucării care erau interzise din partea UE, produse nealimentare, Rapex, ca fiind produse periculoase, punerea la vânzare a unor textile contrafăcute, gresie lipsă sau denivelări.

Alte articole: Șeful ANPC nu stă departe de critica subtilă lansată de Liviu Dragnea! „Sunt convins că dânsul a fost mai preocupat de elaborarea rețetarelor”