- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inuman! Cum sunt tratați vârstnicii în centrele de îngrijire din România. ANPC a descoperit o mulțime de nereguli după 605 de controale efectuate

31 Mar, 23:56 • Claudia Simion
ANPC a descoperit mai multe nereguli și a decis să oprească temporar prestarea de servicii din 76 de unități, după ce a făcut 605 controale în mai multe centre de îngrijire a vârstnicilor din toată România.
Inuman! Cum sunt tratați vârstnicii în centrele de îngrijire din România. ANPC a descoperit o mulțime de nereguli după 605 de controale efectuate

Inspectorii ANPC au găsit mucegai în spațiile de cazare, medicamente expirate, mobilier deteriorat și supraaglomerare. Aceștia au transmis că au fost făcute 605 acțiuni de control, iar pentru neregulile găsite au fost date 459 de amenzi contravenționale, în valoare de peste 3,6 milioane de lei și 433 de avertismente.

Citește și Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a mânca la restaurant. Regulile ANPC intră în vigoare astăzi și anunță scumpiri pentru fiecare produs

Mai mult, s-a dispus oprirea definitivă de la utilizare a produselor neconforme, în valoare de peste 90.000 lei, și oprirea temporară a prestării serviciilor în 76 de unități.

Neregulile descoperite de ANPC

Printre nereguli se numără existența mucegaiului în spațiile de cazare, utilizarea mobilierului deteriorat, a unor perne vechi, pătate, uzate, care nu au huse de protecție, funcționarea în spații insalubre și deteriorate, neafișarea programului de vizită, a procedurii de admitere, a tarifelor, a pliantelor informative privind activitățile derulate și serviciile oferite sau folosirea unor medicamente cu termen de valabilitate depășit.

Citește și ANPC intră în scandalul caselor de marcat! Horia Constantinescu: „Este o abordare discriminatorie. Nu cred că putem vorbi de NFT, într-un spaţiu virtual, atât timp cât el se gestionează exclusiv ca în Matrix”

De asemenea, ANPC a observat că spațiile de cazare era supraaglomerate, că erau folosite produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare, produse desigilate ținute la temperaturi nepotrivite, folosirea de produse alimentare expirate, folosirea de vitrine frigorifice pentru depozitarea produselor și preparatelor insalubre, cu praf în exces, rugină și chedere cu mucegai, gheață în exces, lipsa unora dintre autorizațiile de funcționare, utilizarea unor lenjerii de pat și saltele neconforme, neigienizate, cu pete, lipsa unor robineți la baie sau a altor elemente din baie, existența unor uși deformate, existența igienei precare în băi și spațiile de cazare.

Tags: