- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șeful ANPC nu stă departe de critica subtilă lansată de Liviu Dragnea! „Sunt convins că dânsul a fost mai preocupat de elaborarea rețetarelor”

03 Apr, 16:32 • Lupu Alexandra
După ce Liviu Dragnea a lansat o critică subtilă la adresa ANPC, șeful instituției revine cu un răspuns de proporții! Iată ce declară Horia Constantinescu.
Șeful ANPC nu stă departe de critica subtilă lansată de Liviu Dragnea! „Sunt convins că dânsul a fost mai preocupat de elaborarea rețetarelor”

Șeful ANPC își respectă dreptul la replică! În urmă cu puțin timp, Liviu Dragnea a criticat într-o emisiune culinară din mediul online măsurile aplicate de instituția în cauză la nivelul alimentelor din magazine, relatează antena3.ro. Horia Constantinescu a răspuns fără să stea pe gânduri prea mult.

Ce îi transmite șeful ANPC lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a lansat propria emisiune culinară pe Youtube. Atunci când a prezentat prima rețetă, mai exact, mâncarea de fasole galbenă, a făcut referire la ANPC și la lipsa măsurilor preluate de instituție, în ceea ce privește asigurarea unei bune informări la nivelul alimentelor din magazine. Mai mult decât atât, Dragnea a precizat că nu mai folosește produse din supermarket, pentru că nu mai are încredere.

Citește și: Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a mânca la restaurant. Regulile ANPC intră în vigoare astăzi și anunță scumpiri pentru fiecare produs

„Nu mai folosesc demult produse cumpărate din magazin pentru că nu mai am încredere. Pur și simplu nu mai am încredere.

Știu că cei de la instituția aia care ar trebui să controleze nu prea au curaj să se ia de ei, nu am văzut nicăieri în lume ca în limba țării respective să scrie atât de mic încât să ai nevoie de lupă ca să citești ce scrie acolo”, spune politicianul.

Horia Constantinescu nu a stat departe și și-a respectat dreptul la replică. Mai exact, șeful ANPC a spus cu sarcasm că este sigur că Liviu Dragnea nu a avut timp să acorde atenție acțiunilor de control desfășurate de instituție, având în vedere că a fost preocupat cu elaborarea rețetelor pentru emisiunea culinară din mediul online.

Horia Constantinescu, șeful ANPC
Horia Constantinescu, șeful ANPC

Mai mult decât atât, Constantinescu a precizat că instituția se află în discuții avansate cu mai mulți retaileri, cărora li se transmite că este necesară inscripționarea în limba română pe etichetele alimentelor din magazine. Șeful ANPC a afirmat că operatorii economici de anvergură s-au conformat deja cerințelor.

„Sunt convins că dânsul a fost mai preocupat de elaborarea rețetarelor pe care acum văd că le transmite în spațiul public și nu a avut timp să dedice acțiunilor noastre de control.

Noi aplicăm sancțiuni pentru dimensiunea caracterelor de pe etichetele suplimentare de foarte mult timp. Suntem în discuții foarte avansate cu marea majoritate a marilor retaileri și transmitem acestora cu fermitate că ne dorim produse cu inscripționarea principală în limba română.

Nu sunt puține deja produsele ce au remediat cele constatate de colegii mei, și aici mă refer la operatori economici de anvergură”, declară Constantinescu.

Te-ar putea interesa și: Inuman! Cum sunt tratați vârstnicii în centrele de îngrijire din România. ANPC a descoperit o mulțime de nereguli după 605 de controale efectuate