- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este Natalia Intotero, noul ministru al Familiei! Gabriela Firea a fost oficial înlocuită

17 Jul, 11:54 • Constantin Cristina
Gabriela Firea este înlocuită de Natalia Intotero, care va fi noul ministru al Familiei. Intotero este deputat PSD la al treilea mandat și președintele în Comisia de învățământ.
Cine este Natalia Intotero, noul ministru al Familiei! Gabriela Firea a fost oficial înlocuită

Natalia Intotero, în vârstă de 47 de ani, s-a născut la 14 ianuarie 1976, la Brad. Ocupă oficial noua funcție de Ministrul Familiei, după ce Gabriela Firea și-a dat demisia, în urma scandalului „azilele groazei”. Noul ministru al Familiei a fost ales ca deputat, în urma alegerilor parlamentare din anul 2020. Ea este președinte al Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților și vicepreședinte al Comisiei pentru Politica Externa.

Citește și: Cine este Marius Neacșu, cel care va prelua Ministerul Muncii, după demisia de răsunet a lui Marius Budăi. Politicianul are un întreg istoric

Cine este Natalia Intotero, noul ministru al Familiei! Gabriela Firea a fost oficial înlocuită

Din decembrie 2012 până în prezent, Intotero ocupă funcția de deputat în Parlamentul României. Din luna mai 2012 până în decembrie 2012 a ocupat funcția de secretar de Stat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni Guvernul României.

De asemenea, aceasta a avut contact și cu domeniul Educației, în care a fost profesor în luna martie 2011, iar în perioada octombrie 2009 și martie 2011 a fost director adjunct la Colegiul Național „Avram Iancu”, Brad, potrivit CV-ului ei, publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

Din punct de vedere al activității parlamentare în cifre, aceasta a luat cuvântul de 97 de ori în 70 de ședințe și a făcut 12 declarații politice și 12 în scris.

Natalia Intotero
Natalia Intotero

Formarea educațională a noului ministrul al Familiei

Natalia Intotero a absolvit Liceul pedagogic „Sabin Drăgoi’”, Deva (1990-1995), apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timișoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Engleză (2002-2006), obținând diploma de profesor, potrivit site-ului www.cdep.ro.

Natalia Intotero a urmat, de asemenea, cursurile Facultății de Relații Internaționale şi Studii Europene la Universitatea „Spiru Haret” București (2003-2007), obținând diploma de expert în relații internaționale şi studii europene, precum şi cursuri de management politic la Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai” din București, obținând diploma de master în management politic (2005). A mai urmat cursuri de management educațional (2011), Colegiul Național de Apărare (2008) şi este absolventă a cursului postuniversitar la Institutul Diplomatic Român (2008).

Alte articole: Cine este Simona Bucura Oprescu, propusă noul ministru al Muncii! Marius Budăi este istorie pe scena politică din România!