- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este românul care a devenit primar în SUA. Bărbatul a depus jurământul și le-a mulțumit locuitorilor. „Unul dintre cele mai bune locuri de trăit din lume”

06 Apr, 16:38 • Constantin Cristina
Adrian Petrilă este noul primar al orașului St. Pete Beach din SUA, de cetățenie română și a reușit să-l învingă pe edilul în funcție Alan Johnson.
Cine este românul care a devenit primar în SUA. Bărbatul a depus jurământul și le-a mulțumit locuitorilor. „Unul dintre cele mai bune locuri de trăit din lume”

Adrian Petrilă, românul în vârstă de 44 de ani, a devenit primarul orașului american St. Pete Beach din Florida, asta după ce a reușit să-l dea jos din funcție pe Alan Johnson, fostul primar, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Bill Gates, anunț îngrijorător despre inteligența artificială: „Poate ataca oamenii”

Noul primar în SUA este român

Bărbatul a fost învestit în noua funcție de primar pe data de 28 martie, anul curent, apoi în timpul ceremoniei, acesta a depus jurământul și le-a mulțumit locuitorilor și celor care l-au votat și i-au acordat toată încrederea, atât lor, cât și soției sale, deoarece a suportat trei luni de sezon electoral foarte greu.

Adrian Petrilă, primar în SUA
Adrian Petrilă, primar în SUA

„Cred că St. Pete Beach este unul dintre cele mai bune locuri de trăit din lume, iar împreună nu putem decât să îl facem mai bun”, a spus Petrila, potrivit thegabber.com.

Adrian Petrilă este de cetățenie română, născut în România, dar în 1991 a emigrat din țara sa, împreună cu familia sa, în Los Angeles, Florida. A urmat studiile în străinătate, mai exact în 1995 a început să studieze la Universitatea din Florida de Sud, absolvind cu o diplomă în psihologie.

În cadrul unei ședințe în Camera Deputaților de Comerț a cunoscut-o pe soția sa, în urmă cu 10 ani.

„A fost cel mai bun lucru de la acea întâlnire”, a mărturisit Adrian Petrila.

Cei doi s-au căsătorit și au luat decizia să se stabilească în orașul unde a devenit ulterior primar, în 2018. Timp de 21 de ani, Adrian Petrilă a lucrat în domeniul imobiliar.

Vezi și articolul: Afacerea care l-a ajutat pe un român de 19 ani să dea lovitura. Crește păsări exotice, iar un singur ou se vinde și cu 150 de lei