- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cioban din Vrancea primește despăgubiri de peste 11.000 de euro în urma celui mai mare atac al animalelor sălbatice. A pierdut 100 de oi într-o noapte!

09 Nov, 14:07 • Cornel Ghimeșan
Un cioban din județul Vrancea urmează să primească o despăgubire de 56.000 de lei de la Ministerul Mediului, după ce animalele sale au fost atacate de urși și de lupi. Acesta este cel mai grav atac al animalelor sălbatice din zonă.
Cioban din Vrancea primește despăgubiri de peste 11.000 de euro în urma celui mai mare atac al animalelor sălbatice. A pierdut 100 de oi într-o noapte!

 Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

va plăti aproape 11.000 de euro despăgubire unui cioban, în urma unui atac pe care fermierul l-a avut în exploatație.

Animalele acetstui crescător au fost atacate de urșii și lupii. În urma atacului Ciobanul din județul Vrancea a pierdut peste 100 de animale iar circa 20 sunt dispărute. Animalele sălbatice au dat atacul în timpul nopții la o stână de oi și capre din comuna Bârsești. Urșii și lupii au  omorât sute de oi și capre într-un atac despre care autoritățile de mediu din județ spun că e cel mai grav înregistrat vreodată în zona respectivă, potrivit EuropaFm.

Alte articole: Pentru prima dată în ultimii 25 de ani agricultorii din Buzău au nevoie de apă pentru irigații în luna noiembrie, practic în prag de iarnă!

Cel mai mare atac aș animalelor sălbatice

Cioban din Vrancea primește de peste 11.000 de euro în urma celui mai mare atac al animalelor sălbatice
Cioban din Vrancea primește de peste 11.000 de euro în urma celui mai mare atac al animalelor sălbatice

În urma atacului fără precedent, peste 100 de animale au fost ucise iar circa 20 sunt dispărute, fiind, cel mai probabil, mâncate de sălbăticiuni. Atacul a fost înregistrat pe timpul nopții, la o stână de la marginea comunei Bârsești, o localitate din zona de munte a județului Vrancea. Ciobanul a fost cel care a descoperit incidentul, dimineață, anunțând imediat autoritățile responsabile.

O comisie mixtă s-a deplasat imediat la fața locului și a constatat că animalele sălbatice au făcut un adevărat carnagiu: 106 oi și 8 capre au căzut pradă. Autoritățile de mediu spun că a fost un atac cumulat. Primii au fost urșii, care au distrus stâna, iar oile și caprele care au scăpat de urs au plecat, fiind apoi încolțite de lupi.

Oficialii de mediu spun că e cel mai grav atac înregistrat vreodată în pădurile din zonă. Un atac similar, dar de dimensiuni mult mai reduse, avusese loc în zona respectivă și cu o săptămână înainte. Administratorul fondului de vânătoare luase toate măsurile legale pentru a preveni astfel de atacuri, dar acestea s-au dovedit zadarnice.

Ciobanul urmează să primească despăgubiri de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în sumă de 56.ooo de lei.

Citește și: Ei sunt adevărații pensionari de lux! Un fost magistrat primește pe lună echivalentul a 12 pensii medii. Cea mai mare pensie din sistem ajunge la peste 50.000 de lei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult