- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciolacu, declarații șocante despre aderarea României la Schengen. Președintele PSD: „Să nu credeţi cumva că românii nu ştiu adevărul”

13 Feb, 09:44 • Stefan Simion
Declarații șocante ies la iveală despre intrarea României în spațiul Schengen. Marcel Ciolacu nu s-a mai putut abține și a afirmat că s-au făcut greșeli majore în această situație.
Ciolacu, declarații șocante despre aderarea României la Schengen. Președintele PSD: „Să nu credeţi cumva că românii nu ştiu adevărul”

Noi informații ies la suprafață despre intrarea României în spațiul Schengen, citează stiripesurse.ro. Președintele PSD nu s-a mai putut abține și a afirmat public că s-au făcut multe greșeli în această situație.

Abordarea României nu a fost corectă

Liderul PSD a declarat că abordarea României pentru intrarea în spațiul Schengen nu a fost una corectă. Ciolacu a dezvăluit care sunt greșelile făcute în acest demers, după ce refuzul aderării a adus un val de consternare.

Clasa politică a fost prima care a reacționat, acuzând că demersul discuțiilor de negociere a fost unul greșit. Președintele PSD susține că strategia nu a adus rezultatele dorite, dar mai mult de atât, ține să le amintească responsabililor de negociere că românii știu adevărul și ce s-a întâmplat cu adevărat.

„Să nu credeți cumva că românii nu ştiu adevărul şi românii nu ştiu exact ce s-a întâmplat şi cine este de vină.  S-au făcut greşeli în ceea ce privește aderarea României la spaţiul Schengen. Tot ce am construit şi abordarea pe care am avut-o în timpul negocierilor nu a fost cea corectă. Cum adera România la spaţiul Schengen când noi am intrat în şedinţa Consiliului JAI la pachet cu Bulgaria? (…)

Ce şanse ar fi avut România ca în Consiliul JAI să treacă prin vot? Să spunem că Austria ar fi votat. Olanda oricum anunţase public că votează împotriva Bulgariei (…). Pe urmă a anunţat şi Austria. (…) Dacă ar fi rămas numai Olanda, oricum România nu ar fi intrat în Schengen”, spune Ciolacu.

Schengen
Schengen

Te-ar putea interesa și: Proces deschis la CJUE pentru aderarea la Schengen. Ce se întâmplă în acest moment. Îndeplinim condiții de peste 12 ani

Speranțele României de a adera la Schengen

În completarea declarației prezentată mai sus, președintele PSD a menționat că strategia făcută de România pentru a intra în Schengen nu a adus rezultatele dorite. Ciolacu speră că va avea loc o negociere cu Suedia și Austria în viitorul apropiat.

„Este un timp foarte scurt, dar este foarte posibil să avem această decizie şi sub președinția Suediei. (…) Nu poţi să întorci spatele Comisiei Europene şi deciziei Comisiei, a Parlamentului European… întorci spatele dintr-un interes pur electoral intern al tău. Atunci nu mai ai ce căuta în Europa, dacă nu respecți toţi partenerii” susține liderul social-democrat.

Vezi și: România nu poate renunța la Bulgaria în procesul Schengen. „Această parte a procesului de aderare la Spaţiul Schengen este aproape imposibilă”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult