- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciolacu i-a trimis o scrisoare cancelarului Austriei după eșecul Schengen: „Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”

16 Dec, 16:57 • Claudia Simion
"Românii sunt la fel de europeni ca austriecii" i-a transmis Marcel Ciolacu cancelarului Austriei, Karl Nehammer, printr-o scrisoare, în contextul în care votul acordat de austrieci a blocat aderarea României la spațiul Schengen.
Ciolacu i-a trimis o scrisoare cancelarului Austriei după eșecul Schengen: „Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, i-a explicat cancelarului Austriei de ce românii merită să facă parte din Schengen la fel de mult ca austriecii.

„România și românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială și prin intermediul presei austriece! L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru.

Citește și Românii ar putea să își ia adio de la creșterea pensiilor și în anii următori. Ciolacu: „Nu e o speranţă, e o discuţie avută de mine, de prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii”

Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!

Domnule Cancelar, românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei.

Citește și Marcel Ciolacu îl contrazice pe Klaus Iohannis: „Îmi mențin părerea că România trebuie să-și exercite dreptul de veto la interesele statului austriac”

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la #Viena și pentru că România, și aliații săi din #NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. #Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”, a transmis Marcel Ciolacu.

România, neacceptată în spațiul Schengen din cauza votului acordat de Austria

România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat joi la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Austria a anunțat oficial, prin vocea ministrului său de Interne, că se opune aderării României și Bulgariei. Olanda a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea România, dar decuplarea celor două țări s-a dovedit imposibilă.