- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu îl contrazice pe Klaus Iohannis: „Îmi mențin părerea că România trebuie să-și exercite dreptul de veto la interesele statului austriac”

14 Dec, 22:51 • Bocioacă Bianca
Liderul PSD Marcel Marcel Ciolacu a declarat că își menține părerea că în acest moment România ar trebui să procedeze precum Austria și să-și exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului.
Marcel Ciolacu îl contrazice pe Klaus Iohannis: „Îmi mențin părerea că România trebuie să-și exercite dreptul de veto la interesele statului austriac”

„Este dreptul meu de a avea o opinie, cum e şi dreptul preşedintelui de a avea o opinie. Conform Constituţiei, preşedintele României are atribuţii în ceea ce priveşte politica externă. Îmi menţin părerea, după votul nejustificat al Austriei, al conducătorilor din Austria, nu al austriecilor, împotriva României total nedrept, umilitor faţă de noi toţi, îmi menţin părerea România în acest moment trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să-şi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”,

a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat în legătură cu declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis.

„Ştiţi foarte bine că nu a existat această procedură până acum, atâta timp cât Klaus Iohannis este preşedinte”, a răsspuns Ciolacu, după ce a fost întrebat dacă așteaptă ca președintele să ceară un aviz Parlamentului pentru discuțiile pe Schengen la Comisia Europeană, relatează romaniatv.net.

Citește și: Românii ar putea să își ia adio de la creșterea pensiilor și în anii următori. Ciolacu: „Nu e o speranţă, e o discuţie avută de mine, de prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii”

Marcel Ciolacu e de părere că nimeni din țară nu este vinovat pentur acest eșec

Totuși, Marcel Ciolacu e în asentiment cu președintele, ambii fiind de părere că nimeni din țară nu este vinovat de eșecul cu privire la Spațiul Schengen.

„Mă bucur că preşedintele este de acceaşi părere ca şi mine: victoria are mulţi părinţi, înfrângerea, eşecul este întotdeauna orfan”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la eşecul aderării la Schengen, că „vinovaţii nu se găsesc în Bucureşti, nici în România”.

El a spus că problema Schengen trebuie rezolvată cu diplomaţie.

„Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităţilor publice”, a transmis președintele.

Citește și: Ciolacu, declarație surprinzătoare de 1 Decembrie: „Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei”