- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După ministrul Budăi, acum premierul Ciucă plusează la pensii! „Avem ipoteze de 15%”

27 Sep, 23:26 • Bumbeneci Diana
Premierul Ciucă a făcut noi promisiuni în legătură cu pensiile românilor. De la 1 ianuarie, veniturile pensionarilor ar putea fi majorate și cu 15 procente.
După ministrul Budăi, acum premierul Ciucă plusează la pensii! „Avem ipoteze de 15%”

Prezent în emisiune la Antena 3 CNN, premierul Nicolae Ciucă a oferit mai multe detalii despre subiectul care frământă tot mai mult românii: veniturile lunare. Fostul ministru al Apărării a transmis că începând cu luna ianuarie a anului 2023 vor exista cu siguranță venituri în plus pentru români, însă acesta nu poate preciza, cel puțin la ora actuală, care va fi majorarea.

Premierul Ciucă plusează la pensii

Deși Marius Budăi, ministrul Muncii, a transmis în această seară, la România TV, că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10 procente, premierul Nicolae Ciucă prevede un scenariu și mai bun, acela în care pensiile ar ajunge să crească în ianuarie 2023 cu 15%. Cu toate acestea însă, oficialul nu a vrut să confirme ceva ce nu este clar la momentul de față, însă a confirmat că va exista totuși o creștere substanțială.

Vedeți, tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea așteptări, pentru că sunt și așa destul de necăjiți și au problemele pe care le știm cu toții.

Eu îmi păstrez partea de responsabilitate, îmi doresc foarte mult ca prim-ministru și nu cred că există cineva care să nu își dorească să poate să acopere această rată a inflației prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viața activă și lucrează într-un domeniu sau altul, cetățenilor vulnerabili. Acum în momentul de față, sigur avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15 % la 11 %”, a mai spus premierul Ciucă, la Antena 3 CNN.

Mai poți citi și: Kelemen Hunor, despre companiile afectate de criza energetică: „Noi și colegii din coaliție am fi dorit să-i salvăm pe toți. Nu va fi posibil. De ce sa mințim?

După ministrul Budăi, acum premierul Ciucă plusează la pensii! „Avem ipoteze de 15%”
După ministrul Budăi, acum premierul Ciucă plusează la pensii! „Avem ipoteze de 15%”

Reiterăm faptul că înainte de declarațiile lui Nicolae Ciucă, Ministrul Muncii a ieșit public cu noi declarații despre pensii în această seară, prin intermediul cărora a promis că va face tot posibilul să ofere românilor o majorare de minim 10 procente.

Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023. În termenul cel mai scurt se va decide (n.r. – cu ce procent vor fi majorate pensiile) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată.

Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul a spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată.

În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar (n.r. – ca procentul de majorare să fie comunicat) chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlamenent la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Citește și: Românii primesc 200 de lei pentru schimbarea becului vechi. Ministrul Mediului, Tanczos Barna anunță cum vor putea românii să acceseze banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult