- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNSU, anunț oficial. Alți 90 de pompieri români pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Durata misiunii va fi de 15 zile

04 Aug, 13:27 • Lupu Alexandra
România prelungeşte misiunea modulului de intervenţie pentru stingerea incendiilor din Grecia. Alți 90 pompieri pleacă în intervenție.
CNSU, anunț oficial. Alți 90 de pompieri români pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Durata misiunii va fi de 15 zile

CNSU a anunțat oficial că alți 90 pompieri români pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor, informează stiripesurse.ro. Comitetul a fost convocat astăzi de premierul Marcel Ciolacu, în sistem hibrid.

Alți 90 pompieri pleacă în Grecia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a fost convocat astăzi de premierul României, Marcel Ciolacu, în sistem hibrid. În urma discuțiilor, oficialii au decis să prelungească misiunea modului de intervenție pentru stingerea incendiilor din Grecia. Din acest motiv, alți 90 pompieri români din cadrul inspectoratelor pentru sigurații de urgență au plecat în cursul zilei de astăzi.

Citește și despre: Vacanţe gratis în Grecia în 2024 pentru românii afectaţi de incendii în acest an

Un comunicat oficial al CNSU arată că durata misiunii este de 15 zile. Deplasarea pompierilor români se face cu ajutorul aeronavelor din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Cei 90 pompieri care au plecat astăzi spre Grecia îi vor înlocui pe cei care se află deja în țara afectată de incendii.

„Deplasarea pompierilor salvatori se va face cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, iar durata misiunii va fi de 15 zile. Cei 90 de pompieri îi vor înlocui pe colegii aflaţi în Grecia, care se vor întoarce astăzi în ţară cu aceleaşi aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale”, conform comunicatului.

Pompieri
Pompieri

Sursa citată precizează că tehnica de intervenție încadrată în noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul Greciei și constă în 4 autospeciale de stingere cu capacitate de 10.000l, o autospecială pentru intervenție rapidă cu capacitate de 600l, 7 autospeciale de stingere a incendiilor din pădure și alte 3 vehicule pentru transport personal. Hotărârea a fost aprobată de CNSU și are în vedere monitorizarea atentă a situației generate de incendiile de vegetație din Republica Elană.

Totodată, decizia răspunde solicitării de asistență internațională și a autorităților din Grecia prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecție Civilă al UE, sens în care Departamentul pentru Situații de Urgență a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională.

Vezi și: Alertă printre turiştii români din Grecia. De ce nu li se acceptă plata cu bancnote de 500 de euro