- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Coaliția a luat decizia pentru români! Toți cei care beneficiază de ajutor pentru alimente și căldură sunt vizați!

02 Nov, 23:43 • Oprea Alina
Coaliția a decis! Toți românii care beneficiază, în decursul anului 2024, de alimente și căldură sunt vizați! Acestea ar putea fi extinse și susținute din bani europeni!
Coaliția a luat decizia pentru români! Toți cei care beneficiază de ajutor pentru alimente și căldură sunt vizați!

Coaliția a vorbit despre situația românilor și despre ajutorul alocat acestora. Dat fiind faptul că inflația este într-o creștere continuă la momentul actual, s-au luat decizii noi în ceea ce privește Coaliția cu privire la românii care vor beneficia de alimente și încălzire pentru sezonul rece 2023-2024. S-a adăugat faptul că o parte din aceste ajutoare ar putea fi extinse, iar cetățenii ar putea fi ajutați și din bani europeni!

Într-adevăr, suma de 50 de euro nu poate fi numită ca a fi colosală, însă acesta este bine-primit de familiile modeste, care nu pot suporta întrutotul cheltuielile aferente alimentelor sau a încălzirii. Coaliția a adăugat că acest ajutor în valoare de 50 de euro ar putea fi continuat și după luna iunie, existând, de asemenea, unele capitole de fonduri europene la care le-am putea încadra pentru a fi finanțate, iar restul banilor să fie alocați din partea bugetului de stat.

Coaliția la Sinaia
Coaliția la Sinaia

Sumele care au fost oferite în anul 2023 pentru ajutorul de încălzire (cele două tranșe de câte 700 de lei) și care sunt necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în anul 2024. Această discuție a fost susținută de către Nicolae Ciucă, la Sinaia, unde a avut loc o ședință cu liderii PNL, potrivit știripesurse.ro.

Citește mai multe despre: Anunț de ultimă oră despre impozitarea titlurilor de stat. Marcel Boloș: „Aceasta este măsura de moment conturată la nivelul coaliţiei”

Coaliția a luat și alte decizii!

Ședința care a avut loc la Sinaia nu a avut în vedere doar ajutorul care tebuie alocat familiilor modeste pentru încălzire și alimente, Nicolae Ciucă amintind și de componenta de investiții, astfel că acesta crede cu tărie că, dacă lucrurile vor fi axate în mod majoritar asupra investițiilor, România ar putea porni la un drum lung de modernizare.

„Am început astăzi lucrările forurilor de conducere ale PNL, la Sinaia, cu un raport al activităţii guvernamentale. Miniştrii liberali au prezentat principalele proiecte pe care le au în desfăşurare în această perioadă pentru a avansa, în toate domeniile pe care le coordonăm, reformele asumate de la nivelul Executivului.”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

„Mă bucur că, indiferent de portofoliul gestionat, concluzia unanimă a fost că bugetul pentru 2024 trebuie puternic axat pe componenta de investiţii. Aşa cum am arătat şi până acum la guvernare, viziunea liberală este cea corectă şi singura care poate duce la dezvoltarea şi modernizarea României pe termen lung.”, a mai adăugat Nicaole Ciucă, potrivit sursei citate anterior.

Citește mai multe despre: Experții critică planul coaliției de a acoperi gaura de 45 de miliarde de lei de la buget! Totul se va întoarce împotriva românilor și va provoca o altă gaură în buzunarele lor