- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Coaliția de guvernare se pregătește pentru vizita de la Bruxelles. Adrian Câciu și ministrul Muncii pun la punct ultimele detalii

22 Aug, 17:47 • Lupu Alexandra
Adrian Câciu, întâlnire de lucru cu ministrul Muncii. Coaliția de guvernare se pregătește pentru vizita de la Bruxelles.
Coaliția de guvernare se pregătește pentru vizita de la Bruxelles. Adrian Câciu și ministrul Muncii pun la punct ultimele detalii

Adrian Câciu a avut astăzi o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pentru pregătirea vizitei de la Bruxelles. Cei doi înalți oficiali vor participa la negocierile privind modificarea PNRR și stadiul cererilor de plată 3 și 4 din cadrul Planului de Redresare și Reziliență, informează economedia.ro.

Adrian Câciu, întâlnire de lucru cu ministrul Muncii

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a informat că discuțiile cu oficialii Comisiei Europene vor avea loc la Bruxelles, în zilele de 28 și 29 august. Adrian Câciu va conduce delegația Ministerului Investițiilor.

Citește și despre următorul subiect: Marcel Ciolacu, despre vizita la Bruxelles. PNRR și pensiile speciale, principalele subiecte de discuție. „Este un demers normal”

„Ministrul Adrian Câciu va conduce delegaţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene în cadrul discuţiilor cu oficiali ai Comisiei Europene ce vor avea loc la Bruxelles, în zilele de 28 şi 29 august”, anunţă MIPE.

Adrian Câciu a avut astăzi o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la sediul MIPE. Cei doi înalți oficiali i-au avut alături pe directorul general al Direcţiei generale implementare şi monitorizare politici, programe, proiecte, Ştefania Andreescu, dar și secretarii de stat Alin Andrieş şi Carmen Moraru din partea Ministerul Finanţelor. Din echipa MIPE care va fi prezentă la Bruxelles fac parte și Teodora Elena Preoteasa, secretar de stat, precum și Laurenţiu Crîmu, director general adjunct coordonare PNRR.

„Marţi a avut loc, la sediul MIPE, o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, directorul general al Direcţiei generale implementare şi monitorizare politici, programe, proiecte, Ştefania Andreescu, secretarii de stat Alin Andrieş şi Carmen Moraru din partea Ministerul Finanţelor, iar echipa MIPE i-a cuprins pe Teodora Elena Preoteasa, secretar de stat şi Laurenţiu Crîmu, director general adjunct coordonare PNRR, alături de ministrul de resort, Adrian Câciu”, arată Ministerul Investiţiilor într-un comunicat.

Adrian Câciu
Adrian Câciu

MIPE a transmis că principalele subiecte de discuție se referă la modificarea PNRR conform prevederilor din Regulamentul UE, în ceea ce privește Mecanismul de Redresare și Reziliență, precum și introducerea capitolului RePowerEU, care este aflat deja în analiza Comisiei Europene. Oficialii care vor merge la Bruxelles în zilele de 28 și 29 august vor vorbi și despre cererile de plată 3 și 4.

„Principalele subiecte ce vor fi abordate în deplasarea din 28 şi 29 august de delegaţia MIPE sunt modificarea PNRR conform prevederilor Regulamentul (UE) 2021/241 privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, introducerea capitolului RePowerEU, aflat deja în analiza Comisiei, precum şi stadiul cererilor de plată 3 şi 4”, transmite Ministerul Investițiilor.

Citește și despre: Marcel Ciolacu, discuții la Bruxelles. Premierul încearcă să obțină modificarea PNRR și majorarea deficitului bugetar. „Avem termen până pe 31 august”