- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

COD ROȘU de ploi și vijelii în mai multe județe din România. ANM, anunț de ultimă oră

06 Aug, 16:38 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță mai multe alerte meteo în România. După perioade caniculare vin ploile și vijeliile.
COD ROȘU de ploi și vijelii în mai multe județe din România. ANM, anunț de ultimă oră

Mai multe județe din România sunt sub cod roșu de ploi și vijelii. ANM a emis un anunț de ultim moment și a prelungit alertele meteo.

Potrivit avertizărilor, în localităţile din cele cinci judeţe afectate de fenomenele meteo extreme se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, local averse torențiale care vor acumula peste 25-30 l/mp.

Lista localităţilor afectate de codul roşu de ploi:

Vezi și: EXCLUSIV| De la pasiune la afacere. Povestea lui Teodor, tânărul care și-a dedicat ani la rând ajutându-i pe cei din jur să se facă bine. „A devenit un stil de viață. Nu m-aș vedea să fac altceva chiar dacă ar fi câștiguri mult mai mari”

ploi și vijelii în România
ploi și vijelii în România
  • Județul Constanţa: Ostrov, Băneasa, Lipnița, Oltina, Dobromir, Ion Corvin, Hârșova, Ciobanu, Crucea, Ghindărești, Topalu, Gârliciu, Saraiu, Horia, Vulturu;
  • Județul Ialomiţa: Fetești, Țăndărei, Făcăeni, Săveni, Mihail Kogălniceanu, Ograda, Vlădeni, Sudiți, Movila, Platonești, Cosâmbești, Mărculești;
  • Județul Călăraşi: Călărași, Modelu, Borcea, Roseți, Jegălia, Unirea, Dichiseni, Dragalina, Perișoru, Ștefan cel Mare;
  • Județul Tulcea: Topolog, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Dorobanțu;
  • Județul Brăila: Însurăței, Victoria, Stăncuța, Mărașu, Berteștii de Jos, Frecăței;

Avertizările meteo au fost prelungite până la ora 17.00. De asemenea, şi lista localităţilor a fost actualizată, iar meteorologii anunță că există riscul ca avertizările să fie prelungite ulterior cu minim o oră.

Autorităţile au emis un mesaj RO-Alert pentru populaţie din cauza fenomenelor meteo extreme care lovesc localităţile din sud-estul ţării.

Avertizare meteo de averse torenţiale care vor cumula peste 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină. Perioada de manifestare, 06.08.2023. Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie!„, este mesajul transmis populaţiei prin RO-Alert.

Te mai poate interesa și: Automobilul românesc, comoară pe cale de dispariție. Povestea lui Mihai Olar, rădăuțeanul care a salvat de la fier vechi o Dacia 1300. „Darul mai departe unei persoane care nu caută să se îmbogățească de pe urma moștenirii”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult