- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Coldplay versus Hidroelectrica. Românii au fost mai interesați să cumpere bilete la concert, decât să investească în acțiuni. Biletele s-au epuizat în câteva ore

26 Jul, 20:21 • Lupu Alexandra
Românii, mai interesați de concertul Coldplay, decât acțiunile de la Hidroelectrica. Biletele s-au epuizat în câteva ore.
Coldplay versus Hidroelectrica. Românii au fost mai interesați să cumpere bilete la concert, decât să investească în acțiuni. Biletele s-au epuizat în câteva ore

Românii au decis ce este mai important! Oamenii s-au înghesuit să cumpere bilete la concertul Coldplay, informează zf.ro. În comparație cu numărul persoanelor care au cumpărat acțiuni la Hidroelectrica, constatăm că românii au fost mai interesați de concertul live: biletele s-au epuizat în doar câteva ore.

Tot mai mulți români interesați de Coldplay

Britanicii de la Coldplay au vândut pe data de 25 iulie 2023 în România aproximativ 110 – 120 de mii de bilete, în doar câteva ore. Concertele vor avea loc pe 12 și 13 iunie 2024, pe Arena Națională din București. O scurtă analiză ne face să ne dăm seama că românii au fost mai interesați să cumpere bilete la concertul celor de la Coldplay, decât să investească în acțiuni la Hidroelectrica.

Citește și despre: De necrezut! Cât costă un bilet la concertul Coldplay pe OLX. Diferența de preț este uriașă

Românii au dat 480 de lei pentru un bilet în fața scenei. Tichetele din această categorie s-au epuizat în doar câteva ore ieri, 25 iulie. Pentru cel mai ieftin bilet, românii au scos din buzunare în jur de 200 de lei.

Ulterior, tichetele au început să apară la vânzare pe platformele de comerț online, la prețuri de câteva ori mai mari față de cele din prevânzare. Dacă vorbim despre Hidroelectrica, suma minimă de subscriere a fost de 5.600 de lei, echivalentul a 50 de acțiuni. Persoanele care au subscris au astăzi un câștig de 11%.

Coldplay
Coldplay

Coldplay vine în România pe 12 iunie 2024. Potrivit site-ului propriu, concertul va avea loc pe Arena Naţională şi face parte din „Music of the spheres world tour”. Turul va începe în Atena pe 8 iunie şi se va termina în Dublin pe 30 august. Marți dimineață, zeci de mii de români s-au înghesuit să prindă bilete la Coldplay de pe site-ul pe care au fost puse la vânzare biletele.

La ora 9:00, când s-au pus oficial în vânzare, erau deja peste 34.000 de oameni în queue (la coadă), număr care a crescut extrem de rapid. La ora 9:08 deja erau 69.000 de oameni în aşteptare să cumpere un bilet.

În paralel, listarea Hidroelectrica, care a avut loc doar pe BVB, a reprezentat un eveniment istoric pentru România. Nicu Marcu a explicat cât de importantă este listarea pentru piața de capital din România.

„Vreau să vă completez sau, dacă nu să facem o mică corectură. Ne aflăm într-un moment de mare succes, atât pentru companie, cât și pentru piața de capital din România, pentru că, în ultimul timp, este listarea cu cel mai mare impact pe piața de capital din țară. Și nu numai pe piața de capital din țară, ci în în regiune.

Piața de capital din România trebuie să ajungă într-un moment în care să poată să dicteze în zonă un anumit trend. Și de ce spun lucrul ăsta? Pentru că noi, statul român, împreună cu OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – n.r.), în urmă cu câteva luni, am aprobat prin hotărâre de Guvern strategia pieței de capital. În acest trend se încadrează inclusiv această listare”, a informat el.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Hidroelectrica a ajuns printre liderii furnizării de energie. Compania este al doilea cel mai mare furnizor din piață