- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Consultații și investigații medicale gratuite pentru o categorie de români. Cine va beneficia de acest sprijin în 2024

04 Apr, 15:21 • Bumbeneci Diana
Caravana va ajunge anul acesta în 35 de localităţi din țară. Consultații și investigații medicale gratuite pentru o anumită categorie de români.
Consultații și investigații medicale gratuite pentru o categorie de români. Cine va beneficia de acest sprijin în 2024

Consultații și investigații medicale gratuite pentru o anumită categorie de români prin proiectul „Caravana cu Medici” ce va ajunge în 35 de localităţi din România. Iată cine beneficiază de acest sprijin.

Consultații și investigații medicale gratuite

150 de medici vor porni prin satele din România într-o caravană coordonată de Organizația Salvați Copiii. Doctorii vor ajunge în 35 de localități din țară și vor oferi consultații.

Caravana cu Medici, formată din 150 de medici specialişti sau rezidenţi, va porni în satele din România cu trei maşini, fiecare în valoare de 300.000 de euro, donate de Salvaţi Copiii.

Caravana va ajunge anul acesta în 35 de localităţi din ţară şi va oferi consultaţii de medicinăm internă şi va acorda o atenţie specială copiilor şi gravidelor.

Ai mai putea citi și: S-a decis. Contribuția nu se plătește pentru indemnizaţiile de concediu medical pentru mame cu copii bolnavi, gravide și pacienți oncologici

Caravana consultații gratuite
Caravana consultații gratuite

„Mașinile medicale vor fi folosite în zonele vulnerabile. În principal pentru gravide și copii.

Este foarte important de menționat că avem o experiență vastă în teren. Am realizat foarte multe anchete și statistici. Stațiunea din România cu ape miraculoase! Străinii vin în număr mare pentru a se vindeca de boli grave. Ne-am dat seama că gravidele și copii sunt principalii care au nevoie de aceste servicii. Lucrăm în zone izolate, unde persoanele nu au acces la serviciile medicale.

Este nevoie în aceste zone pentru că nu există infrastructură, sau poate femeile nu știu despre serviciile medicale.

Realizăm analize pentru prevenția cancerului de coluterin, realizăm ecografii de sân, transvaginale, abdominale, precum și consulturi. Lucrăm cu asistenți medicali și sociali astfel încât să putem să identificăm cazurile care au cele mai mari nevoi.

Cele 35 de comunități au fost deja selectate. Vom demara în luna aprilie. Ne dorim ca aceste caravane să funcționeze în fiecare an. În general noi selectăm zonele vulnerabile.

Vom selecta cazurile care au cea mai mare nevoie de aceste servicii medicale”, a spus coordonatoarea programului „Caravana cu Medici”, Silvia Burcea.

Vezi și: România stinge focul din sobele pe lemne pentru combaterea sărăciei energetice! Guvernul a decis data la care se renunță la sobe

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult