- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Controale la granițele țării! Autoritățile anunță ce români vor fi vizați

28 Feb, 16:30 • Bumbeneci Diana
Autoritățile române vor organiza o serie de controale speciale la granițele țării. Iată ce români vor fi vizați.
Controale la granițele țării! Autoritățile anunță ce români vor fi vizați

Controale speciale la graniță! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pregătește controale de anvergură la granițele țării, pentru toate transporturile de animale, astfel încât să limiteze răspândirea focarelor de pestă porcină africană și gripă aviară.

Controale ANSVSA la granițele țării

Conform președintelui ANSVSA, Alexandru Bociu, Comitetul Național de Combatere a Bolilor este convocat săptămâna aceasta. Membrii comitetului vor pune la punct toate detaliile în acest sens.

„Săptămâna viitoare avem convocat Comitetul Național de Combatere a Bolilor, în ideea de a preveni, pe cât posibil, apariția unor noi focare de pestă porcină africană și gripă aviară. Astăzi sunt foarte multe focare în Europa, nu numai România are pestă porcină africană și gripă aviară”, a precizat președintele ANSVSA pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura Modernă”.

Ai mai putea citi: Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

Controale la vamă
Controale la vamă

În acest sens, conform datelor prezentate de Bociu, toate transporturile de animale care intră în țară vor fi verificate, astfel încât să fie eliminat riscul răspândirii bolilor.

„În acest sens, vreau să transmit fermierilor că ANSVSA face toate eforturile pentru a nu avea noi focare, iar în acest sens vrem să monitorizăm toate transporturile de animale vii care intră în România.

Spun acest lucru pentru că în protocoalele noaste cu instituțiile abilitate, și aici vorbim de Poliția de Frontieră și Antifraudă, vom fi anunțați în timp util, iar serviciile veterinare vor merge în punctele de frontieră în cel mai scurt timp, vor identifica transporturile de animale și vor urmări până la destinație aceste transporturi de animale. De exemplu, dacă vine un transport de pui la vama Nădlac, și pe documente spune că ajunge la Vâlcea, colegii de la Arad îi anunță pe colegii de la Vâlcea, iar aceștia așteaptă la descărcare acel camion”, a explicat Alexandru Bociu.

Vezi și: Ora de vară 2023. Când se schimbă ora și ce efecte adverse are schimbarea în ritmul biologic

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult