- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Controale masive în cluburi și restaurante! Record la valorile amenzilor date. Ce nereguli au găsit inspectorii

10 Apr, 12:23 • Constantin Cristina
Polițiștii au efectuat controale masive în zona parcului Regele Mihai I din Capitală și au luat la rând cluburile și restaurantele în noaptea de sâmbătă. În urma verificărilor, inspectorii au găsit nenumărate abateri.
Controale masive în cluburi și restaurante! Record la valorile amenzilor date. Ce nereguli au găsit inspectorii

Polițiștii din Capitală au colaborat cu jandarmi ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cu angajați din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București au pornit un control în masă în parcul Regele Mihai I, în noaptea de sâmbătă seară, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Controale masive, în urma prețurilor umflate pe înțelegeri secrete de companii. Produsele vizate au fost zahăr, unt și ulei

Controale masive în cluburi și restaurante

Inspectorii au verificat toate cluburile, barurile, restaurantele pentru a se asigura dacă că există un climat de ordine și siguranța publică, dar și respectarea prevederilor legale.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni în valoare de 30.700 pentru abateri privind paza obiectelor, tulburarea ordinii și liniștii publice și fumatul în interior. Reprezentanții ITM au găsit cinci persoane care lucrau la negru, fără contract de muncă, iar în acest caz se vor mai face verificări suplimentare.

Razie de controale în Piața Rahova

Inspectorii ANPC au mai făcut o razie în Piața Rahova din București, unde s-au aplicat 27 de amenzi în valoare de 290.000 lei, 10 avertismente, oprirea definitivă de la comercializarea unor produse neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor.

poliția, controale
poliția, controale

„Lucrăm la un proiect ce mi se pare fundamental. Dorim ca, în urma acțiunilor de control, să atribuim note celor verificați. În acest sens, lucrăm la un barem similar cu cel cu care suntem familiarizați din timpul școlii. Vom comunica fișele de control public, pentru a fi asumate de către toți operatorii economici. La sfârșitul acțiunii de verificare conform algoritmului stabilit, vom lipi pe ușile de acces în spațiul controlat un abțibild cu nota dată comerciantului, conform acestui barem.

Sistemul există și în alte țări și nu este o redescoperire a roții sau a apei calde. În Statele Unite ale Americii, această formă de transparență ajută consumatorii să știe de unde să cumpere sau nu. Iată că, în cadrul acestei acțiuni, mulți dintre cei verificați ar fi rămas corigenți sau chiar repetenți la purtare. La acest moment, ne ajută presa și online-ul, dar nu toți consumatorii au acces la aceste surse de informații. Toți intră, însă, pe ușa pe care, curând, va fi un abțibild ce va asta acolo măcar șase luni, cu nota dată!”, spune Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Alte articole: Controale la granițele țării! Autoritățile anunță ce români vor fi vizați