- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cresc impozitele pentru case și mașini. Marcel Boloș, despre noile decizii: „Să putem implementa venitul global”

26 Mar, 20:05 • Bumbeneci Diana
Ministrul Finanțelor anunță creșterea impozitelor pe case și mașini. Oficialul a oferit noi detalii și despre implementarea impozitului progresiv.
Cresc impozitele pentru case și mașini. Marcel Boloș, despre noile decizii: „Să putem implementa venitul global”

Impozitul pe case și mașini va crește, confirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Oficialul a oferit detalii cu privire la implementarea impozitului progresiv în România.

Impozit mai mare pentru români

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat în cursul zilei de astăzi, 26 martie, că impozitul pe case și mașini va crește în funcție de valoarea de piață a proprietății.

”Avem în lucru proiectul care va permite trecerea la impozitul pe proprietate, în funcție de valoarea de piață a proprietăților și declarația unică inteligentă, care, de asemenea, va contribui la viitorul sistem de impozitare a veniturilor.

Este o aplicație și, de asemenea, un proiect de digitalizare care contribuie la reforma sistemului de fiscalitate local, al primăriilor, pentru că, pe lângă interoperabilitatea bazelor de date cu cadastru și cu ceea ce înseamnă informațiilor tehnice privind proprietățile imobiliare, toate acestea nu se fac peste noapte”, a declarat ministrul Finanțelor.

Te mai poate interesa și: Marcel Ciolacu anunță surpriza colosală făcută de România în Europa. „Din punctul meu de vedere, cred că cea mai mare creştere din Europa”

Marcel Boloș taxe și impozite 2024
Marcel Boloș taxe și impozite 2024

Conform oficialului, în momentul de față nu există infrastructură pentru implementarea impozitului progresiv, deși s-a discutat despre acesta la nivel național, iar mulți reprezentanți ai Guvernului condus de Marcel Ciolacu au considerat că renunțarea la cota unică este una benefică în favoarea impozitului progresiv.

”Nu avem această infrastructură pentru ca să putem introduce impozitul progresiv, să putem implementa venitul global.

Pe de altă parte, este și o luptă între doctrinele celor două partide politice, care sunt susținătoare pe tema impozitului progresiv versus cota unică”, a mai spus ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Ai mai putea citi: Românii vor primi 3 tipuri de noi vouchere. Ministrul Muncii: „Le vom acorda pentru creșterea competențelor!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult