- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cresc salariile angajaților de la stat. O nouă categorie de bugetari beneficiază de majorări

15 Mar, 23:13 • Stefan Simion
Vești bune de la Guvern: cresc salariile unei categorii de bugetari. Proiectul a fost aprobat în ședința de miercuri, 15 martie 2023. 
Cresc salariile angajaților de la stat. O nouă categorie de bugetari beneficiază de majorări

Angajații de la stat care lucrează în domeniul fondurilor europene vor beneficia de majorări ale veniturilor, în funcție de performanță la locul de muncă.

„Toate proiectele de succes susţinute cu fonduri europene au în spate echipe care au lucrat mult şi eficient, în fiecare etapă a proiectului, pentru a aduce rezultate.

Doar cine îşi aduce cu adevărat aportul pentru schimbarea vieţii comunităţii va beneficia de majorare. Actul normativ adoptat astăzi stabileşte criterii de performanţă pentru ca oamenii să fie recompensaţi strict pe măsura aportului pe care îl aduc.

Este un lucru firesc în mediul privat, acum este un lucru firesc şi pentru oamenii competenţi din administraţie care gestionează fonduri europene”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

 

Ce presupune proiectul de majorare a salariilor bugetarilor

 

Conform Regulamentului – cadru, remuneraţiile personalului implicat în proiecte finanţate din fonduri europene vor fi majorate proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect, după cum urmează:

– până la 20 ore se acordă o majorare salarială de 10%;

– între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%;

– între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%;

– între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%;

– peste 80 ore se acordă o majorare salarială de 50%.

„Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile şi/sau fonduri externe rambursabile, precum şi prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă se majorează cu până la 50% în funcţie de clasificarea UAT-urilor, numărul, tipul şi valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unităţile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar”, a mai transmis MIPE.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult