- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul în care se investesc peste 25 de milioane de lei pentru locuințe destinate tinerilor. Banii vin din fonduri europene

13 Mar, 20:02 • Bumbeneci Diana
Proiect european de peste 25 milioane de lei pentru construirea a 60 de locuinţe destinate tinerilor. Românii de la poalele Tâmpei se vor bucura de noi beneficii.
Orașul în care se investesc peste 25 de milioane de lei pentru locuințe destinate tinerilor. Banii vin din fonduri europene

Tinerii primesc sprijin pentru o nouă locuință. Primăria Braşov a accesat un proiect european de peste 25 mil. lei (5 mil. euro), în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea a 60 de locuinţe. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat transmis de Primăria Brașov.

Locuințe speciale pentru tineri

Locuințele vor folosi energie exclusiv din surse regenerabile (panouri fotovoltaice şi pompe de căldură), destinate tinerilor. Persoanele care vor fi eligibile să preia locuinţele dezvoltate prin acest proiect vor trebui să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii: apartenenţa la un grup/comunitate vulnerabilă, vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, venitul pe membru de familie mai mic decât salariul lunar mediu pe economie, să nu deţină/să nu fi deţinut o locuinţă, să locuiască într-o locuinţă supraaglomerată şi precară.

Ai mai putea citi: Situație alarmantă în București. Sunt 1,7 milioane de locuitori și 1 milion de locuințe. Viceprimarul Capitalei: „Opriți jaful!”

locuințe pentru tinerii din Brașov
locuințe pentru tinerii din Brașov

Locaţia propusă pentru investiţie este cartierul Stupini, la 6 minute de mers pe jos până la staţia de transport în comun RATBV, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Prin proiectul se finanţează construirea a 10 clădiri, cu un total de 60 apartamente pentru tineri. Locuinţele nZEB Plus sunt clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero şi care produc o mare parte din energie din surse regenerabile. Proiectul tip prevede că fiecare apartament va avea un living, un dormitor, bucătărie, baie, cămară şi hol. Obiectivul proiectului este de a îmbunătăţi condiţiile de locuire pentru tinerii care provin din comunităţi şi grupuri vulnerabile şi a-i susţine în integrarea lor socială şi economică.’’, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Braşov.

Vezi și: Document. Descarcă AICI noul model de înregistrare a contractului de închiriere a locuințelor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult