- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu cât s-au vândut la licitație sandalele care i-au aparținut lui Steve Jobs: „Steve Jobs a purtat aceste sandale în multe momente importante în istoria Apple”

16 Nov, 09:48 • Cassano Sabrina
Sandalele care i-au aparținut lui Steve Jobs au fost scose la licitație. Conform The Guardian, acestea s-au vândut cu un preț uriaș, mai exact cel mai mare preț plătit vreodată pe o pereche de sandale.
Cu cât s-au vândut la licitație sandalele care i-au aparținut lui Steve Jobs: „Steve Jobs a purtat aceste sandale în multe momente importante în istoria Apple''

Sandalele care i-au aparținut lui Steve Jobs au fost scose la licitație. S-au vândut cu prețul uriaș 220.000 de dolari.

Sandalele s-au vândut cu cel mai mare preț plățit vreodată

„Stratul de plută și branțul încă poartă urma tălpii lui Steve Jobs, care s-a format după ani întregi de folosire”, se arată pe site-ul casei de licitații Julien’s Auctions.

Sandalele cu pricina au și o poveste aparte. Mai exact, fondatorul Apple a purtat sandalele Birkenstock Arizona pe vremea când se plimba prin casa lui aflată în Arizona, acolo unde el împreună cu prietenul lui, Steve Wozniak au înființat celebra companie Apple. Inițial  specialiștii au estimat că perechea de sandale se va vinde la preșul de doar 60.000 de dolari, însă surpriza este una uriașă și asta pentru că acestea au fost cumpărate la licitație cu 218.750 de dolari.

„Steve Jobs a purtat aceste sandale în multe momente importante în istoria Apple. În 1976, el a început să conceapă computerul Apple într-un garaj din Los Altos, împreună cu Steve Wozniak, în timp ce uneori purta aceste sandale. Sandalele erau un accesoriu important din garderoba lui Jobs. O fostă prietenă a fondatorului Apple spunea într-un interviu pentru Washington Post că le purta și iarna. „Sandalele făceau parte din latura lui simplă. Erau uniforma lui. Ce e nemaipomenit la uniforme este că nu trebuie să-ți faci griji ce o să porți mâine dimineață”, declara Chrisann Brennan.

Citește și: Bursa de Valori București anunță record de investitori, în plină criză economică

Steve Jobs a înfințat compania Apple chiar în garajul casei sale,  Steve Wozniak. În anul 2011, acesta s-a stins din viața din cauza unei boli nemiloase.

,Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora viața mea este esența succesului.Dar, pe lângă serviciu, am puține bucurii. Până la urmă, bogăția este doar un fapt de viață, cu care m-am obișnuit.În acest moment, când zac pe patul de spital și îmi reamintesc întreaga mea viață, înțeleg că toată bogăția și toată aprecierea, pe care le am, sunt lipsite de sens și neînsemnate în fața morții iminente.Puteți să angajați pe cineva, ca să conducă mașina sau să câștige bani în locul vostru, dar nu puteți să angajați pe nimeni cu toți banii voștri, ca să suporte boala în locul vostru.Puteți să găsiți și să cumpărați lucrurile materiale. Dar există un lucru, pe care nu puteți să-l găsiți și să-l cumpărați, când este pierdut — „viața” nu poate fi cumpărată.

Răsfățați-vă bine pe sine. Și respectați-i pe ceilalți”, sunt câteva dintre sfaturile care le-a lăsat acesta înainte de moarte.