- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poţi obţine adeverinţa de stagiu de cotizare. Ce acte sunt necesare şi unde depui cererea

29 Oct, 18:57 • Cornel Ghimeșan
Stagiul de cotizare la sistemul public de pensii se află în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), în baza declaraţiei nominale de asigurare depuse de către angajator. Stabilirea stagiului de cotizare în sistemul public de pensii reprezintă o etapă crucială pentru persoanele care urmează să iasă la pensie.
Cum poţi obţine adeverinţa de stagiu de cotizare. Ce acte sunt necesare şi unde depui cererea

Cum poţi obţine adeverinţa de stagiu de cotizare. Potrivit informării CNPP,  persoanele interesate pot solicita la casele teritoriale de pensii adeverinţe privind stagiul de cotizare.

Cum poţi obţine adeverinţa de stagiu de cotizare

Persoanele interesate trebuie să depună o cerere la casa de pensii la care să anexeze o copie a cărţii de identitate care să aiba menţiunea „conform cu originalul” şi semnatura olografă. De asemenea, CNPP oferă și opțiunea de a transmite cererea prin e-mail. Detaliile de contact pentru casele teritoriale de pensii pot fi găsite pe site-ul oficial al CNPP. Astfel, CNPP pune la dispoziție și o procedură pentru obținerea unui cont online, cu care contribuabilii pot accesa informații privind stagiul lor de cotizare și alte date relevante legate de pensii. Aceste măsuri vizează asigurarea transparenței și ușurarea accesului contribuabililor la informații esențiale legate de stagiul lor de cotizare și drepturile de pensie.

Citeşte şi: Bani gratis de la stat pentru un milion de români! Vouchere de 7.000 de euro pentru această categorie de persoane

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont. Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea, iar informațiile completate să nu conțină diacritice.

Citeşte şi: Guvernul a găsit soluția pentru eliminarea inechităților salariale. Ciolacu: „Au fost agreate, urmând să fie promovate legislativ în cel mai scurt timp de către Guvern”

Structura formularului este următoarea:

A. Date de identificare:

• Numele şi prenumele
Numele și Prenumele sunt câmpuri care trebuiesc completate în mod obligatoriu de către beneficiar. Sunt acceptate doar caractere alfabetice.
• CNP
Codul Numeric Personal – trebuie completat obligatoriu, se introduc 13 caractere numerice, iar formularul va verifica consistenta codului.
• Adresa de e-mail
Adresa de e-mail folosită la completarea formularului va constitui de asemenea şi numele de utilizator care va fi utilizat pentru autentificarea ulterioară în cont a beneficiarului.

Cererea pentru eliberarea unei adeverințe de stagiu de cotizare, dacă ești din București, o poţi găsi AICI şi se poate trimite în format electronic alături de copia de buletin, iar adeverința de stagiu de cotizare o vei primi prin e-mail. Stagiul de cotizare este perioada de timp pentru care s-au datorat contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum şi cea pentru care asiguraţii cu declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat şi au plătit contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult